TAKSİM'DE KADINLARLA POLİS ARASINDA GERGİNLİK!

Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen kadınlar ile polis arasında gerginlik İstanbul Beyoğlu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplanan kadınlar, Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

TAKSİM'DE KADINLARLA POLİS ARASINDA GERGİNLİK!
Editör: Arpak Medya
08 Mart 2022 - 21:23

Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen kadınlar ile polis arasında gerginlik

İstanbul Beyoğlu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplanan kadınlar, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, izinleri olmadığı gerekçesiyle grubun Taksim Meydanı'na girişlerine izin vermedi. Grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

İstanbul Valiliği, 20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıklamış, önlemler kapsamında Taksim ve Şişhane metro istasyonları da kapatılmıştı.

Kadın örgütleri ise Taksim Meydanı’na çıkmak için ara sokaklarda toplandı. Polis ekipleri kadınların yürüyüşünü engellemek için bazı noktalara barikatlar kurarak bariyerlerle çevirdi.

Cihangir Caddesi’nde polis barikatı önünde ‘susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganları atan kadınlar, polis barikatını aşmaya çalıştı. Barikatları zorlayan kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti.

Öte yandan ara sokaklardan Taksim Meydanı’na ulaşmak isteyen bir grup ile polisler arasında arbede yaşandı. Polis müdahalelerinde gözaltıların da olduğu öğrenildi.

İZMİR’DE DE POLİS ENGELİ

İzmir Kadın Platformu önderliğinde bir grup kadın, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde 8 Mart dolayısıyla yürüyüş yapmak istedi.

Polis ekipleri izinsiz olduğu gerekçesiyle yola barikat kurup, yaklaşık 100 kişilik grubun yürümesine engel oldu. Bunun üzerine kadınlar ile polis arasında tartışma yaşandı.

Kısa süreli arbedenin ardından polis barikatı kaldırınca kadınlar, yürüyüşünü gerçekleştirdi.

kaynak: sözcü.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.