KATLİAM GİBİ KAZA!

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

KATLİAM GİBİ KAZA!
Editör: Arpak Medya
11 Haziran 2022 - 19:54

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Dursunbey-Kepsut karayolu Naipler Mahallesi yol ayrımı mevkiinde 10 AEA 731 plakalı minibüs ile 10 F 4942 plakalı süt toplama kamyonu çarpıştığı kazada 6 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.

Yaralılardan 2’sinin hastanede hayatını kaybettiği öğrenilirken, kazada ölü sayısı 8’e yükseldi” denildi.

KINAYA GİDERKEN KAZA YAPMIŞLAR

Yaşanan feci kazanın ardından hayatını kaybedenleri düğün için kendisinin getirdiğini söyleyen Kızılöz Mahallesi Muhtarı Halil Akçan, “Düğün cemiyetinin olduğu yere getirdim. Geldikten sonra ‘Biz minibüsle gideceğiz’ dediler. Ben de çarşıya gittim. Yarım saat geçmeden bu haber geldi. Ben kendi köylülerimle görüştüm. Balıkesir’de kına cemiyeti vardı. Oraya gidiyorlardı. Herkes birbirine yakındı. Hepsi aynı aileden değillerdi. Hepsi aynı mahalleden, Kızılöz Mahallesi. Damat aynı arabada mıydı bilmiyorum. Onu hiç görmedim. İki minibüs kınaya giderken biri kaza yapıyor. Kazada annemin kardeşinin gelini de vardı. O da hayatını kaybetti” dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada minibüs sürücüsü Süleyman Altınyurt ile Ayşe Karaca (59), Aysel Turhan (46), Emine Turhan (67), Ayşe Atik (49), Hatice Karakoç (49), Ramazan Konak (52) ve Meryem Cebeş (41) hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan süt taşıma tankerinin sürücüsü Ali İhsan Güven ile Döndü Konak (50), Rabia Ülkü Konak (21), Hediye Konak (62), Mehmet Karakoç (57), Eslem Cebeş (7), Ceyda Cebeş (13), Ummuhan Uydaş (43), Ayşe Tok ve Aynur Tahtalı’nın (5) tedavileri sürüyor.

Öte yandan, olayla ilgili açıklama yapan Kırsal Kızılöz Mahallesi Muhtarı Halil Akcan, “Minibüstekiler, düğün kınası için Balıkesir’e kız tarafına gidiyordu” dedi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TOPRAĞA VERİLDİ

Minibüstekilerin, Ali İhsan Uydaş ile Yasemin Tekin’in saat 12.00’de Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde yapılması planlanan düğün kınasına gittikleri öğrenildi. Bastırılan davetiyede ise, düğünün yarın Dursunbey ilçesinde yapılması planlanıyordu.

Minibüsün sürücüsü Süleyman Altınyurt (38) için Kırsal Çınar Mahallesi’nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın da katıldığı törende, cenaze namazı kılınan Süleyman Altınyurt Mahalle mezarlığında toprağa verildi.(DHA, İHA)


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.