30 BİNİ TORPİL İÇİN!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, vatandaşın mülakatlarda torpil aramak için TBMM kapısını çaldığını belirterek, "Kasım ayında 57 bin kişi Meclisi ziyaret etti. Kaldırın bu mülakatı, o 57 bin sayısı 27 bine düşecektir." dedi.

30 BİNİ TORPİL İÇİN!
Editör: Arpak Medya
17 Aralık 2023 - 20:14

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, vatandaşın mülakatlarda torpil aramak için TBMM kapısını çaldığını belirterek, "Kasım ayında 57 bin kişi Meclisi ziyaret etti. Kaldırın bu mülakatı, o 57 bin sayısı 27 bine düşecektir." dedi.

'Meclisi 57 bin kişi ziyaret etti, 30 bini torpil için'

Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin vatandaşın mülakatlarda torpil aramak için TBMM kapısını çaldığını belirterek, “Kasım ayında 57 bin kişi Meclisi ziyaret etti Meclisi. Kaldırın bu mülakatı, o 57 bin sayısı 27 bine düşecektir” dedi.

"MÜLAKAT GİBİ MÜLAKAT NE DEMEK"
 
Şahin, “Mülakat konusunu Türkiye'nin geleceği adına önemsiyoruz, Türkiye'de liyakatli bir sistemin inşa edilmesi adına önemsiyoruz, Türkiye'de gençlerimizin geleceği adına bu konuyu önemsiyoruz; en başta adalet adına bu konuyu önemsiyoruz. Seçim öncesi iktidarın bir sözü vardı ‘Mülakatları kaldıracağız’ diye. Seçimden sonra Bakanın belirsiz bir açıklaması hâlâ zihinlerde bir soru işareti olarak duruyor. Bakan, seçimden sonra Cumhurbaşkanının sözünü de aşarak ‘Mülakat gibi mülakat yapacağız’ dediniz. Öncelikle ‘mülakat gibi mülakat’ ne demek. Sizden önceki bakanlar mülakat gibi mülakat yapmıyor muydu? Sizden önceki bakanlar gençlerimizin hakkını mı yiyordu, bir adaletsizlik mi oluyordu?” dedi.
 
Şahin, “Bizim istediğimiz şey çok açık, gençlere bir söz verildi, bu sözün iktidar tarafından yerine getirilmeli. Bizim için aslolan, liyakatin esas alınmasıdır; bizim için aslolan bu torpil düzenine, bu kayırmacı düzene bir son verilmesi; adaletli, liyakatli, objektif kriterlere dayalı bir sistemin inşa edilmesidir” ifadesini kullandı.
 
"KALDIRIN MÜLAKATI SAYI DÜŞSÜN"
 
Meclis İdare Amirliğince açıklanan TBMM’nin Kasım ayı ziyaretçi sayısını dile getiren Şahin, “Kasım ayında 57 bin kişi ziyaret etti Meclisi. 57 bin kişi. Sayın Bakan, kaldırın bu mülakatı, o 57 bin sayısı 27 bine düşecektir çünkü oğlunu, kızını zor şartlarda okutan anneler, babalar torpil aramak zorunda kalıyorlar, milletvekillerinin kapısını çalmak zorunda kalıyorlar. Değerli milletvekilleri, sizin de işinizi kolaylaştırmaktan bahsediyoruz. Size gelen görüşmelerin yarıdan çoğu torpil için geliyor. Vatandaşımızı burada, bakın, yadırgamıyoruz, vatandaşımızın bu düzene muhtaç kalmasını eleştiriyoruz. Evet, onun için bu düzen kaldırılmalıdır, mülakat uygulamasına son verilmelidir” diye konuştu.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.