TİGEM'DE GÖREV TANIMI SKANDALI!

5. sayfasını açacağımız TİGEM Dosyamız ilk 4 haberi ile ülke gündemine otururken, haberlerimiz sonrası Arpak Medya ve Ekrem Arpak'a ihbar, şikayet mesajları yağmaya devam ediyor.

TİGEM'DE GÖREV TANIMI SKANDALI!
Editör: Arpak Medya
26 Mayıs 2022 - 13:43 - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 - 13:54
5. sayfasını açacağımız TİGEM Dosyamız ilk 4 haberi ile ülke gündemine otururken, haberlerimiz sonrası Arpak Medya ve Ekrem Arpak'a ihbar, şikayet mesajları yağmaya devam ediyor.

3 yılı akındır TİGEM Genel Müdürlüğüne bağlı işletmelerde yolsuzluk, yanlışlar, mobing nedeniyle devletin ciddi zararlara uğratıldığını, bu zararların mali işlerde kalem oynatmak, gelir gider tabloları ile oynamak sureti ile kar gösterildiğini defayeten kaleme aldık. İşte bugün zararın, vurgunun, yolsuzlukların nasıl örtbas edildiğini çarpıcı bir belge ile ülke kamuoyuna sunacağız.

GÖREV ZARARI UCUBESİ!

Malum ve buyurun inkar etsinler. Karacabey işletmesinde şu an hayvan yok! Şaşırdınız değil mi ama gerçek şu ki; brusella tespit edilen hayvanlar buna rağmen Et ve Süt kurumuna kavurma yapılmak üzere satıldılar. 

Şaşırdınız değil mi?
Dehşet veren bir durumu iddia ediyoruz, değil mi?
Evet, yanlış okumadınız. Karacabey işletmesinde tamamı brusella olan hayvanlar Et ve Süt kurumuna gerçek değerinin beşte birine satıldı. Et ve Süt kurumunda kavurma yapılması planlanan hayvanlar kesilerek halka satıldı.

İşte tam burada değerinin altında yapılan satışlar nedeniyle TİGEM'in ciddi bir gelir açığı oluştu. Tıpkı 2020 yılı içinde brusella tespit edilen hayvanların bir firmaya satılması, firmanın 9 günlük iade hakkını ihlal ederek 5 ay sonra iade talep etmesi ve Ayşin Ayşe Işıkgece, Sait Kocabay ile Ekrem Pakdemirli'nin taamüllere aykırı olarak firmaya ödeme yapıp sattığı hayvanları dahi geri alamaması gibi.

Yine 2020 ve 21 yılları arasında çiftçi 1.250 liraya satılan hayvanların faturada 2.500 gösterilerek kar gösterilmesi de TİGEM'de gerçekleri örtbas etmenin diğer yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı başmüfettişi şahsıma:
-İyi de, 1.250 liraya satıldığı halde 2.500 lira gösterilen hayvanlar varsa, ortada ciddi bir para girdisi var demektir. Bu para nereye gitti? diye sormuştu.
işte bunların hepsinin cevabı aşağıda yayınlayacağım yönetim kurulu kararında adı geçen görev zararı tanımının olduğunu göreceksiniz.
Brusella tespit edilen hasta hayvanların insan sağılığı hiçe sayılarak satılması elbette balı başına bir insanlık suçudur ama zaten Ceylanpınar işletmesinde çürümüş, hastalık saçan etlerin bir Diyarbakır firmasına satıldığı gerçeğini de biliyoruz. Üstelik o çürük etlerin parasını dahi tahsil edememiş beceriksiz bir Ayşe Ayşin Işıkgece, Sait Kocabay, Ertuğrul Ambar, Ali Osman Kıyak dörtlüsü var karşımızda.

Bakınız; genç çiftçiler projesi kapsamında toplanan 4 milyonluk damga vergisi zamanında yatırılmadığı için TİGEM'in kasasından tam 7 milyon çıkıyor. Dolayısı ile TİGEM 3 milyon zarar ediyor ama işte size yönetim kurulu kararı ile o 3 milyonun nasıl örtbas edildiğinin belgesini sunuyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Toplantı Tarihi: 11.9.2020 Toplantı No:19

KARAR:

Teklif ve eki incelenerek;

Genç çiftçi projesi kapsamında yapılan yurt dışı hayvan alım sözleşmeleri ile Genç Çiftçi ile TİGEM arasında imzalanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçiilerin TİGEM'den Damızlık Sığır Alımına İlişkin Sözleşmelerine ait damga vergisinin ödenmesi ile ilgili olarak;
Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan şifahi görüşmede her iki sözleşme türü için damga vergisi ödenmesi gerektiğinin ifade edilmesi, Gelir İdaresi Tarafından bir tespit yapılması halindegecikme zammı ile birlikte ayrıca vergi tutarının 2(iki) katı tutarında Vergi Ziyan Cezasının uygulanacak olması ve yurt dışı sözleşmelerine ait damga vergisi matrahının dönemindeki kur üzerinden belirlenmesinin Kuruluşumuz lehine bir durum oluşturması husuları ile yurt dışı hayvan alım sözleşmelerinin 7.1 Maddesinin 2. fıkrasındasözleşmeye konu olan özellik ve miktardaki hayvanların sözleşme tarihinden mutabık kalınan teslim noktasına kadar olan tüm masrafları (gümrük vergisi, gümrük KD'si ve sözleşmeye ait damga vergisi hariç ) satıcıya aittir denilerek damga vergisini alıcıya yüklenmesi hususları birlikte değerlendirilerek, ödenen Damga Vergisi ve pişmanlık zammı toplam tutarı olan 6.653.304.62 TL'nin 681- Önceki Dönen Gider ve Zararlar hesabına gider ve zarar kaydı yapılmasına;
Teftiş Kurulu Başkanlığınca söz konusu Damga Vergisinin zzamanında tahakkuk ettirilmemesi hususunda ilgili birimlerde kişi kusuru olmadığına dair incelemenin yapılmasına 
OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR.

İMZA:

Ayşin Ayşe IŞIKECE
Başkan
Sit KOACABAY
ÜYE
Dr. Müslüm BEYAZGÜL
ÜYE
Bekir KARACEBEY 
ÜYE

REZALETE BAKIN!
Yönetim Kurulu kararına bakar mısınız; 3 milyonluk vergi ziyan cezası var, ihmal var ama bunun bedelini ödemek yok. Bir toplantı ile 3 milyonluk zararı kapatmanın ustası olmuşlar. Tıpkı diğer yolsuzlukların, hatalardan doğan zararların kar gösterilmesinde gösterdikleri hünerde olduğu gibi...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.