16 ÇOBAN KİME KURBAN EDİLDİ?

16 ÇOBANIN GÜNAHI NEYDİ? Son bir haftadır ülkemizin, TİGEM'in 11 işletmesi ve dahi Almanya, Polonya, İran'dan yağan destek ve bilgi mesajlarından görünen o ki, Ayşin Ayşe Işıkgece, Sait Kocabay, Ertuğrul Ambar ve Alı Osman Kıyak resmen bir mazlum mağdurlar ordusu yaratmışlar.

16 ÇOBAN KİME KURBAN EDİLDİ?
Editör: Arpak Medya
26 Mayıs 2022 - 00:31
16 ÇOBANIN GÜNAHI NEYDİ?

Son bir haftadır ülkemizin, TİGEM'in 11 işletmesi ve dahi Almanya, Polonya, İran'dan yağan destek ve bilgi mesajlarından görünen o ki, Ayşin Ayşe Işıkgece, Sait Kocabay, Ertuğrul Ambar ve Alı Osman Kıyak resmen bir mazlum mağdurlar ordusu yaratmışlar. 

Günlerdir paylaştığımız, tüm belgeleri bizde ve bir kısmı bakanlık müfettişlerine sunulan belgelerle kamuoyuna arz ettiğimiz yanlışlar, milyonlarca liralık vurgunlar, hatalar bir yana; bu dörtlü kendi okul arkadaşlarını, ispiyoncularını işe koymak, anlaşmalı oldukları veya ortak oldukları iddia edilen firmaları korumak için sayısız işçi, emekçiye resmen zulmetmişler. 

16 KİŞİNİN GÜNAHI NEYDİ AMBAR? 

İddiaya göre 2021 yılında koyunculukta açılan ihaleyi kazanan firma bir süre sonra whatssap üzerinden arkadaşlarını savunan 16 kişiyi sudan ucuz gerekçelerle açığa aldı. 

DİKKAT! 

KİK'e göre yapılan tüm ihalelerde şartname vardır. Bu şartnamelerde belirtilen personel sayısından ne bir fazla ne bir eksik çalıştırma hakkı verilmez alıcı firmaya. Bunun aksi ihalenin iptal gerekçesidir. Zira ihaleyi veren firma o personel sayısına göre hak ediş ödemeye devam eder. 

Hal böyle iken 16 kişi açığa alınıyor ama o da ne; bu 16 kişinin resmi çıkışı verilmiyor! Böylece o garibanlar 8 ay boyunca işszilik maaşı almaktan mahrum ediliyor. 

Kimin umurunda zira Ertuğrul Ambar'ın müsamahası ile yüklenici firma aslında 16 kişiyi çalıştırıyor göstererek haksız kazanç elde ediyor. 

Basit bir matematik hesabı ile durumun vehametini açıklayalım

1 personelin SGK primleri + maaşı ile ihalede gider toplamı minimum 7.000 diyelim

16 * 7 = 112. 000 TİGEM'in sözleşme gereği firmaya ödediği tutar. 

112 * 8 ay = 896 bin lira gibi devasa bir rakam çıkıyor ortaya. 

Öte yandan yüklenici firmanın mevcut personele düzenli olarak çıkarma sözü verdiği kumanya yine şartnamede belirlenen ölçülerde değil. Yani işçiler aslında yarı aç çalıştırılıyorlar. Yetmedi, haftalık verilmesi gereken sabun, kolonya gibi temizlik malzemeleri de 2 haftada bire düşüyor. 

De hadi bunu da yalanla Sn. Ambar Sn. Gökhan Efendi! 

Vicdanınız hiç mi sızlamadı 16 kişinin ekmeği ile oynarken? 

Devam Edecek... 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.