Galatasaray erteleme maçında İstanbulspor'u tek golle devirdi!

Galatasaray 3. haftanın erteleme maçında karşı karşıya geldiği İstanbulspor'u ilk yarıda Icardi'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar 5'te 5 yaparak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Galatasaray erteleme maçında İstanbulspor'u tek golle devirdi!
Editör: Arpak Medya
26 Eylül 2023 - 23:14

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında ertelenen İstanbulspor-Galatasaray maçı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynandı. Sarı kırmızılılar ilk yarıda bulduğu tek golle 3 puanın sahibi oldu.

Ligde son 4 maçını kazanan Galatasaray, İstanbulspor engelini de aşarak 5’te 5 yaptı. Cimbom resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip o tarihten bu yana kaybetmedi.

PENALTI KAÇTI

İstanbulspor deplasmanında 37. dakikada penaltı kazanan sarı kırmızılılar Icardi’nin vuruşunda golü bulamadı. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başın geçen Kerem Aktürkoğlu, kaleye vurmak yerine topa dokunarak arkadan gelen Mauro Icardi’ye bıraktı. Mauro Icardi, uygun durumda yerden vuruşunu yaptı ancak topu yandan auta gönderdi.

ICARDI YİNE SAHNEDE

42. dakikada Galatasaray, Mauro Icardi’nin golüyle maçta öne geçti. Angelino’nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, yerden pasıyla ceza alanı hemen içinde Mauro Icardi’yi gördü. Mauro Icardi, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu kaleci David Jensen’in sağından ağlarla buluşturdu.

İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

KEREM DİREĞE TAKILDI

İkinci yarıda baskısını sürdüren Galatasaray ikinci gol için bulduğu fırsatları kaçırdı. Kerem Demirbay’ın ceza sahası dışından attığı müthiş şut direkte patladı.

79’da Abdülkerim Bardakcı’nın arka direkte attığı 2. gol VAR’dan gelen uyarı sonrası ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray 3 puanı attığı tek golle aldı. Bu sonucun ardından sarı kırmızılı ekip puanını 16’ya çıkarıp maç fazlasıyla liderliği aldı. İstanbulspor ise 2 puanda kaldı.

Galatasaray cumartesi günü ligde Ankaragücü’nü ağırlayacak, İstanbulspor ise aynı gün Antalyaspor’u konuk edecek.

Sanchez ve Ndombele kural gereği yok

Galatasaray’ın yeni transferleri Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele, İstanbulspor maçının kadrosunda yer almadı. Sanchez ve Ndombele, İstanbulspor maçının ertelendiği tarihten sonra transfer edildikleri için kural gereği karşılaşmanın kadrosuna alınamadı. Sarı-kırmızılı futbolcu Kazımcan Karataş da sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Ziyech kadroda yer almadı

Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, İstanbulspor maçında forma giyemedi. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, dinlendirme amacıyla Ziyech’i kadroya almadıklarını söyledi.

Kaan Ayhan ligde ilk kez ilk 11’de

Galatasaray’ın savunma oyuncusu Kaan Ayhan, bu sezon Süper Lig’de ilk kez bir maçın başlangıç 11’inde görev aldı. Kaan Ayhan, ligde daha önce forma giydiği 4 karşılaşmada da sonradan oyuna dahil olmuştu.

İstanbulspor, Olcay Demir yönetiminde sahaya çıktı

İstanbulspor, Galatasaray maçına takım antrenörlerinden Olcay Demir yönetiminde çıktı. Sarı-siyahlı kulüp, teknik direktör Fatih Tekke ile dün yollarını ayırmıştı.

kaynak:sözcü kapak görsel:fotomaç


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.