AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ!

A Milli Kadın Voleybol Takımı Türk spor tarihinin en büyük başarılardan birine imza attı. Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 deviren milliler şampiyonluğa ulaştı.

AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ!
Editör: Arpak Medya
03 Eylül 2023 - 23:56

A Milli Kadın Voleybol Takımı Türk spor tarihinin en büyük başarılardan birine imza attı. Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 deviren milliler şampiyonluğa ulaştı.

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı karar setinde 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Filenin Sultanları Avrupa’nın en büyüğü olarak altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye tarihte ilk kez takım sporlarında Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.


Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanan mücadelede ay yıldızlılar setlerde 2-1 geriye düştüğü maçta durumu 2-2’ye getirdi.

Karar setinde 15-13 kazanan ay yıldızlılar şampiyonluğun sahibi oldu.

TÜRKİYE 15 – 13 SIRBİSTAN (Final seti) (3-2)

DÖRDÜNCÜ SET SONUCU: 25-21

ÜÇÜNCÜ SET SONUCU: 22-25

İKİNCİ SET SONUCU: 25-20

İLK SET SONUCU: 25-27

TÜRKİYE FİNALE NASIL GELDİ?

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran, Belçika’yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya’yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti. Son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8’de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’ın finaldeki rakibi oldu.

BİZİM İÇİN 2019’UN RÖVANŞI!

Avrupa Voleybol Şampiyonası, 2019 yılında Macaristan, Polonya, Slovakya ve Türkiye’de düzenlendi. Başkent Ankara’da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya’yı, Sırbistan da İtalya’yı yenerek finale kaldı. Finalde Türkiye’yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, milli takım gümüş, İtalya da bronz madalya kazandı. Olimpiyat Oyunları’nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan’ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunuyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.