Artvin'i sel vurdu!

Artvin Borçka'da gece bir anda bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda araç su altında kaldı. Yaşanan tahribatın boyutu yeni günle birlikte ortaya çıktı.

Artvin'i sel vurdu!
Editör: Arpak Medya
07 Şubat 2024 - 13:00

Artvin Borçka'da gece bir anda bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda araç su altında kaldı. Yaşanan tahribatın boyutu yeni günle birlikte ortaya çıktı.

Artvin'in Borçka ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak nedeniyle oluşan selin yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Borçka'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle İçkale Deresi'nin de taşması sonucu ilçenin Yeniyol Mahallesi'nde sel ve taşkınlar meydana geldi.

ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ 

Bölgede bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı, göle dönen yolda park halinde araçlar sulara gömüldü. Bazı araçlar da suyla birlikte sürüklendi. Gündoğdu Mahallesi'nde 3 bina, heyelan riski nedeniyle tahliye edildi. Yeniyol Mahallesi'nde bulunan Yeniyol Camisi'nin zemin katını su bastı, avlusu ve çevresi de suyla kaplandı.

SEL GİTTİ ÇAMUR KALDI

Gece boyunca etkili olan yağışın dereleri taşırması nedeniyle meydana gelen selin neden olduğu hasarın boyutu sabah saatlerinde ortaya çıktı. Birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığı ilçede sel için hasar tespit çalışması başlatıldı.

İçkale Deresi'nin su seviyesinin yükselmesiyle akan çamurlu sular, bazı sokak ve yolların çamurla kaplanmasına neden oldu. Park halindeki birçok araçta hasar meydana geldi. İlçede sel nedeniyle alt ve üst yapıda hasarlar oluştu. İlçe halkı, sabahın ilk ışıklarıyla evlerinin zemin ve bodrum katları ile balçığa gömülen otomobillerini temizlemeye başladı. Sel sularıyla gelen ağaç parçaları ve çöplerin temizlenmesi için belediye ekipleri de çalışma başlattı.

CEMAAT BÖYLE KURTARILMIŞTI

Borçka'da dün gece etkili sağanak sele neden olmuş, göle dönen yolda park halinde araçlar, sulara gömülmüştü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.