Adana Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası: Arkamda Ömer Çelik var!

Adana Şehir Hastanesi'nde görevli Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış’ın, ‘Arkamda AKP Basın Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Belediye Başkanı Yüreğir Adayı Dr. Halil Nacar var, bana kimse bir şey yapamaz, soruşturma açılırsa da kapattırırım’ dediği iddia edildi. Genel Sağlık İş Sendikası, Kılkış'ı protesto etti.

Adana Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası: Arkamda Ömer Çelik var!
Editör: Arpak Medya
22 Mart 2024 - 17:04

Adana Şehir Hastanesi'nde görevli Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış’ın, ‘Arkamda AKP Basın Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Belediye Başkanı Yüreğir Adayı Dr. Halil Nacar var, bana kimse bir şey yapamaz, soruşturma açılırsa da kapattırırım’ dediği iddia edildi. Genel Sağlık İş Sendikası, Kılkış'ı protesto etti.

Adana Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası: Arkamda Ömer Çelik var


Genel Sağlık İş Sendikası, Adana Şehir Hastanesi’nde Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış tarafından sağlık çalışanlarına mobbing uygulandığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış’ın, defalarca ‘Arkamda AKP Basın Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Belediye Başkanı Yüreğir Adayı Dr. Halil Nacar var, bana kimse bir şey yapamaz, soruşturma açılırsa da kapattırırım’ sözleri, binlerce vatandaşımızın sağlık hizmeti beklediği kurumun nasıl liyakatsiz eller tarafından yönetildiğinin ispatıdır. Halk sağlığını tehdit eden, çalışma barışını bozan, adalet ve liyakatten uzak yöneticilerin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Genel Sağlık İş Sendikası üyeleri, Adana Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış’ı sağlık emekçilerine baskı ve mobbing uyguladığı gerekçesi ile protesto etti. Hastanenin önünde sendika üyeleri ile yapılan tepki açıklamasında Kılkış’ın istifası istendi. Açıklamayı okuyan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek şunları kaydetti:

"SERVİSTE VERİLEN KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİNDEN Mİ RAHATSIZ OLMAKTADIR"

“8 yıldır aynı kliniğin sorumlu hemşiresi, sendikamız iş yeri temsilcisi olan arkadaşımız bu zamana kadar her denetimde tam puan almış, servis işleyişi ve çalışma barışını sağlamış, görevinin gereklerini tam olarak yerine getirmiştir. Her denetimden tam puan alan servisin sorumlusu, Sendikamız Genel Sağlık-İş üyesi ve iş yeri temsilcimiz başhekim imzalı bir yazıyla 2 gün önce görevden alınmıştır. Bugüne kadar hakkında hiçbir soruşturma açılmamış, hiçbir tutanak tutulmamış, görevinin tüm gereklerini yerine getirmiş bir servis sorumlusu ne amaçla görevinden alınmıştır? İşleyen bir servis işlemez hale mi getirmeye çalışılmaktadır? Sağlık hizmetleri müdürü, serviste verilen kaliteli sağlık hizmetinden mi rahatsız olmaktadır, yoksa serviste uyum içinde görev yapan sağlık emekçilerinin çalışma barışına mı kastetmektedir?"


Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış

"ÇELİK VE NACAR, SAĞLIK HİZMETLERİ MÜDÜRÜNÜN ARKASINDA SİZ Mİ VARSINIZ"

"Görevinin gereklerini yerine getirmekten çok uzak olan Yasemin Kılkış hakkında sağlık müdürlüğü neden hiçbir idari işlem yapmamaktadır? Sağlık Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, defalarca ‘Arkamda AKP Basın Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Belediye Başkanı Yüreğir Adayı Dr. Halil Nacar var, bana kimse bir şey yapamaz, soruşturma açılırsa da kapattırırım’’ sözleri, binlerce vatandaşımızın sağlık hizmeti beklediği kurumun nasıl liyakatsiz eller tarafından yönetildiğinin ispatıdır. Ömer Çelik’e ve bir hekim olan Halil Nacar’a soruyorum? Halkımızın nitelikli sağlık hizmeti almasını engelleyen, baskı ve mobing ile sağlık çalışanlarına zulüm eden bu sağlık hizmetleri müdürünün arkasında siz mi varsınız? Soruşturmaları engelleyen siz misiniz? Yasemin Kılkış’a yakınlığınız Adana halkının sağlığından daha mı değerli?"

"ADANA ŞEHİR HASTANESİ'NDE ARTIK TUZ KOKMUŞTUR"

"Yasemin Kılkış’ın bu baskı ve mobbingi yalnızca iş yeri temsilcimizin görev yeri değişikliği ile sınırlı kalmamıştır. Hemşire olarak görev yapmakta olan sağlık çalışanına tekniker görevi verilmesi üzerine bu kanunsuz görevlendirmeyi kabul etmeyen sağlık çalışanı arkadaşımız açıkça Hatay iline sürgün edilmekle tehdit ediliyor. Konu dönemin il sağlık müdürü, şimdinin belediye başkanı adayı Halil Nacar’a iletilmesine rağmen bu skandalın üstü örtülüyor. Adana Şehir Hastanesi'nde artık tuz kokmuştur."

"DERHAL GÖREVDEN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

"Durumun kısa özeti şudur; Yasemin Kılkış'a yakınsanız nöbetten muaf tutulursunuz, değilseniz canınız çıkana kadar nöbetlerde sürünürsünüz. Genel Sağlık-İş olarak bu keyfiyeti kabul etmiyoruz. Hukuksuzluğa, liyakatsizliğe, adam kayırmacılığına teslim olmuyoruz. Halkımızın sağlığı için sağlık emekçilerinin insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşulları için mücadele ediyoruz. Hangi siyasetten olursa olsun, hukuksuz işlemlerde bulunan tüm idareciler karşısında bizleri bulacaktır. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Halk sağlığını tehdit eden, çalışma barışını bozan, adalet ve liyakatten uzak yöneticilerin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz.”



KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.