YUNAN BİLDİĞİNİZ GİBİ!

Yunan lobisi çıldırdı: Ankara-Washington ilişkisini ABD Dışişleri Bakanı'na şikayet ettiler Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim azalırken, ABD'deki Yunan lobisi HALC'tan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a zehir zemberek bir mektup gitti.

YUNAN BİLDİĞİNİZ GİBİ!
Editör: Arpak Medya
20 Aralık 2023 - 15:00

Yunan lobisi çıldırdı: Ankara-Washington ilişkisini ABD Dışişleri Bakanı'na şikayet ettiler

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim azalırken, ABD'deki Yunan lobisi HALC'tan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a zehir zemberek bir mektup gitti.

Yunan lobisi çıldırdı: Ankara-Washington ilişkisini ABD Dışişleri Bakanı'na şikayet ettilerMerkezi ABD'de bulunan Yunan lobisi uzantısı Helenik Amerikan Liderlik Konseyi'nin yönetici direktörü Endy Zemenides tansiyonu yükselten bir açıklama yaptı. 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler son dönemde iyileşirken Zemenides ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi eleştirdi.

ABD'den Yunanistan'a F-35 savaş uçakları gönderilmesinin geciktiği bir dönemde açıklama yapan Zemenides, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir mektup gönderdi. 

Mektupta Zemenides'in Yunan-Amerikan ilişkilerinin ilerlemesinin Washington ve Ankara arasında gözlemlenen işlevsiz ilişkiden etkilenmemesi gerektiğini söylediği belirtildi.

AYNI ANDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR 

Yunan medyası ABD'nin Türk F-16'ları ile Yunan F-35'lerinin satışını eşzamanlı olarak duyurmak istediğini ve böylece iletişim açısından da olsa bir denge sağlamak istediğini aktardı. 

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini askıya almaya devam ederken bunun karşılığında ABD de Türkiye'ye satılan F-16'ların onayını bekletti.  

BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Veriler  tarafından sağlanmaktadır.

www.sozcu.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Estetik Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2023 - Tüm hakları saklıdır. Estetik Yayıncılık A.Ş.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.