YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!

YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı. Tercih sonuçları, adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile "sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenilebiliyor.

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!
Editör: Arpak Medya
20 Ağustos 2023 - 00:44

YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı. Tercih sonuçları, adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile "sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenilebiliyor. ÖSYM'nin akşam saatlerinde açıkladığı sonuçlar nedeniyle sitede yoğunluk yaşanıyor.

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

YKS yükseköğretim programlarına merkezi tercih sonuçları erişime açıldı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtları 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yapabilecek.

ÖSYM BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, 2023-YKS yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

YÖK BAŞKANI: TEBRİK EDERİM

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ise Twitter hesabı üzerinden, “Sevgili adaylarımız, merakla beklediğiniz 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları belli oldu. Sonuçlarınızı ÖSYM’nin https://sonuc.OSYM.gov.tr İNTERNET adresinden öğrenebilirsiniz. Hayırlı olmasını diler tüm gençlerimizi tebrik ederim” açıklamalarında bulundu.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÖSYM BİLGİ SAYFASI

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.