YILIN GAZETECİLİK OLAYI!

Uzun yıllardır (TİGEM) Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı işletmelerde yaşanan sorunları kaleme alan gazeteci yazar Ekrem Arpak; yılın habercilik olayına imza atıyor.

YILIN GAZETECİLİK OLAYI!
Editör: Arpak Medya
24 Mayıs 2022 - 18:44 - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 - 21:32
Son üç yıldır başta Ceylanpınar işletmesi olmak üzere (TİGEM) Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı işletmelerde yaşanan skandalları kaleme alan Ekrem Arpak, bir önceki genel müdür Ayşe Ayşin Işıkgece, genel müdür yardımıcı Ali Osman Kıyak, Ertuğrul Ambar ve Sait Kocabay'ın imalarını taşıyan belgelerle büyük bir vurgunun dosyasını açıyor.

VARAN 1


Arpak Medya Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Arpak Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişlerinin daveti üzerine TİGEM Genel Müdürlüğü'ne gitmiş ve Ertuğrul Ambar ile Ayşin Ayşe Işıkgece hakkında başlatılan bakanlık soruşturması kapsamında bildiklerini paylaşmıştı.

Arpak bunun üzerinden henüz 3 gün geçmişken 3 büyük skandalın belgelerine daha ulaştı. İşte o iddialar:

AMBAR'IN 40 MİLYONLUK CENTERPİVOT FATURASI!

TİGEM Genel Müdürlüğü Ceylanpınar işletmesi 3 ay önce Doğu ve Güneydoğu'da tarım alanlarını ve mahsulleri vuran DON olayından etkilenmiştir. İşte tam da bu dönemde Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Ambar, don olayına rağmen milyonluk centerpivot sisteminin çalıştırılması talimatını verir. İddiaya göre, işletme personeli böyle bir işlemin centerpivot sistemne büyük zarar vereceği gerekçesi ile Ambar'ı uyarır ancak emirvaki ile sistemi çalıştıran Ambar yüzünden CENTERPİVOT sisteminde 40 milyonluk hasar meydana gelir.

Tamir İşletmeden Ama Fatura ÜNİVERSAL Firmasına!

DON olayına rağmen çalıştırıldıkları için oluşan 40 milyonluk hasar yine işletme personelince onarılmasına rağmen, iddiaya göre; asıl sahibinin Ertuğrul Ambar olduğu ancak Gülşah Yardım adındaki bir şahsa ait oldduğu görülen Mersin menşeili firmaya tamir ücreti adı altında fatura edildi.

İşletme personelinin bakım onarımını ve yedek parçasını temin ettiği onarım Ambar'ın baskısı ile ÜNİVERSAL Sulama Sistemi Sanayi ltd Şirketine fatura edildi.

VARAN 2

BRUSELLA TESPİT EDİLEN HAYVANLAR KİME SATILDI NE OLDU?

TİGEM Genel Müdrlüğünde art arda patlak veren skandallar bununla sınırlı kalmadı.İddiya göre; Karacabey işletmesinde 240 Büyükbaş hayvanda brusella tespit edilmesine rağmen satışı gerçekleşti. Satış şartnamesine göre hastalık tespiti halinde 9 günlük iade süresi varken Ayşin Ayşe Işıkgece ve Sait Kocabay kararı ile olaydan tam 5 ay sonra firmadan alınan paralar iade edilirken hastalık tespit edildiği iddia edilen hayvanlar iade alınmadı.

Yine iddiaya göre Bakanlık oluru için Ekrem Pakdemirli'ye 1 milyon lira ödendi.

Bu olay gerçekleşirken brusella tespit edilen hayvanların önce satışına sonrada hukuksuz iadesine imza atmak istemeyen hayvancılık daire başkanına mobing uygulandı. Daire Başkanı (ismi bizde saklı) kendisine uygulanan mobinge rağmen açtığı davayı kazandığı halde devam eden baskılar yüzünden pes ederek müşavir olarak görevine devam etme kararı aldı.

VARAN 3

AMBAR'IN FİRMASI BOZTEPE'Yİ DE ELE GEÇİRDİ!

Bir başka iddiaya göre; Ertuğrul Ambar'ın asıl sahibi oluğu Üniversal Sulama Sistemleri Sanayi LTD Şirketi, genel müdürlüğe bağlı Antalya Boztepe işletmesinde de skandal işlere imza attı.

Ambar'ın ihale kanununa aykırı şekilde sulama ihalesi verdiği firmaya ve yine Ambar'ın işçiler üzerine kurduğu çıkar ilişkisine dayalı hükümranlığa karşı çıkan işletme müdürü Olcay Akın, Sultan Suyu işletmesine sürüldü.

VARAN 4

IŞIKGECE'NİN FİRMASINA 1 YILDA 200 MİLYONLUK FATURA1

İddiaların ardı arkası kesilmez iken en büyük iddia ise dönemin Genel Müdiresi Ayşin Ayşe Işıkgece'nin Ekrem Pakdemirli'nin onayı ile aslında kendisine ait veya ortağı olduğu 4 firmaya (KİK) Kamu İhale Kanununa aykırı olarak yılda 150 ile 200 milyon lira arasında alım gerçekleştirmi olduğu.

Ekrem Arpak'ta bulunan belgelerde Ayşe Ayşin Işıkgece, Sait Kocabay'in onayının açıkça görüldüğü yazışmalarda TİGEM, bu dört firmardan hiçbir şart olmadan alım yapabilir talimatı yer alıyor.

Not: İddiada adı geçen 4 firmanın ikisi Skala Mekatronik ve GASPARDO TÜRKEY olup diğer ikisi için araştırılmasını öneriyoruz. TÜRK TRAKTÖR adındaki firmanında bu dört firma arasında olduğu bir diğer iddiadır.

SORUŞTURMA NEDEN AÇILDI?

Gazeteci yazar ve genel yayın yönetmenimiz Ekrem Arpak'ın bilgisine başvurulan soruşturmanın neye istinaden alındığı kamuoyu vicdanının merak ettiği bir gerçek olarak ortada duruyorken; kendi presoneline mobing uygulamaktan tazminata mahkum edilen ve hapis cezası alan Ertuğrul Ambar'a yönelik henüz bir işlem başlatılmamış olması TİGEM'in 11 işletmesinde Ambar'ın mağdur ettiği sığırcılık (çoban) daire başkanları, şube müdürleri, güvenlik başta olmak üzere herkesi ciddi rahatsız ediyor.

4 İLYON NE OLDU?

Ekrem Arpak'ın 2020 yılında Ertuğrul Ambar, Ayşin Ayşe Işıkgece ve Ali Osman Kıyak'a Whassap üzerinden görsel atarak tespit ettiği ve denetlemeden kaçırılarak işletme dışına çıkarılmak istenen 4 milyon değerindeki sulama sistemi parçalarına dair üç isimde kendisine teşekkür etmesine rağmen herhangi bir soruşturma açılmamış olması TİGEM'de meydana gelen skandallara örnek olarak gösteriliyor.

TİGEM PERSONELİ İSYANDA!

TİGEM'in 11 şubesinde çalışan binlerce insanın Ertuğrul Ambar ve kurduğu iddia edilen ispiyonculuk timinden rahatsız oldukları biliniyor.

Ekrem Arpak son olarak TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA kendi sosyal medyasından seslenerek istenmesi halinde belgeleri sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

YAZI DİZİMİZ BRUSELLA nedeni ile karantina altındaki işletmeler
Mali işlerdeki usulsüzlükle yapılan vurgunlarla devam edecek...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.