YILIN GAZETECİLİK OLAYI & ARPAK'IN TİGEM ZAFERİ!

Şanlıurfa Siverek doğumlu gazeteci yazar ve ses sanatçısı Ekrem Arpak 3 yıl boyunca verdiği hukuki ve basın mücadelesinde uzun yıllar unutulmayacak bir zafere imza attı.

YILIN GAZETECİLİK OLAYI & ARPAK'IN TİGEM ZAFERİ!
Editör: Arpak Medya
11 Ocak 2023 - 22:57
Alınan bilgilere göre Arpak'ın 3 yul boyunca gerek kendi sosyal medyası gerek kendisine ait haber sitesinde kamuoyu ile paylaştığı yolsuzluk, usulsüzlük, mobing, ırkçılık, kurum içinde zina, haksız sürgünler ve ırkçılık yapıldığına dair iddialar Tarım Bakanlığı teftiş kurulunca haklı görülerek eski genel müdür Ayşin Ayşe Işıkgece, genel müdür yardımcısı başta olmak üzere bir önceki yönetim hakkında savcılık nezdinde suç duyurularında bulunulacak...

ARPAK CUMHURBAŞLANLIĞINA YAZMIŞTI!

3 Yıl boyunca oldukça zorlu bir mücadele içerisine giren Arpak, başta Ceylanpınar olmak üzere TÜGEM'e ait birçok işletmede yaşandığı iddia edilen sorunları Cumhurbaşkanlığı ve bakanlığa taşımış, müffettişlere gerekli bilgi ve belgeleri sunarak hukuki anlamda araştırma yapılmasını tale etmişti.

NELER YAŞANDI!

Arpak özellikle Ertuğrul Ambarın TİGEM Genelinde imza attığı her iş ve verdiği kararda kuruma milyonlarca lira zarar verdiğini, personele mobing uyguladığını ayrıca Mersin'de ortağı olduğunu iddia ettiği bir firmaya TİGEM üzerinden usulsüzce para aktarıldığını gündeme getirmişti.

Arpak aynı süreçte eski genel müdür Ayşin Ayşe Işıkgece hakkında da eşine milyonlarca lira aktardığını gündeme taşımıştı. 

ARPAK HAKLI ÇIKTI & SAVCILIĞA SEVK EDİLDİLER!

Arpak'ın o dönemde kamuoyu ile paylaştıklarını inkar edern, Şanlıurfalı iki gazeteciye onbinlerce lira göndermek suretiyle kendini överek Arpak hakkında suç duyurularında bulunan bazu eski yöneticilerin Tarım Bakanı imzası ile Teftiş ve Rehberlik Başkanlığınca haklarında evrakta sahtecilik, personele mobing, yolsuzluk, sahte tutanak, ihalede yolsuzluk gibi ağır suçalamarla savcılığa sevk edildiler.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin soruşturma oluru vererek savcılığa sevk edildikleri aynı Bakanın bu duruma çok üzüldüğü ve sinirlendiği tüm bu iddiaların odağındaki isimleri hak ettikleri cezaları yargı önünde almaları için  ne gerekiyorsa yapılmasını istediği öğrenildi.

PEKİ NE OLACAK!

Yıllarca TİGEM Ceylanpınar ve diğer işletmelerde adeta TİGEM peronellerinin korkulu rüyası olan ve Ayşin Ayşe Işıkgece, Ali Osman Kıyak, Sait Kocabay ile berber TİGEM'i ciddi manada zarara uğratan, personel daire başkanı Ayfer Erdem ve Ceylanpınar İşletme müdürü Bülent Öztürk üzerinden kurumu adeta nefes alamaz hale getiren Ertuğrul Ambar ve diğer eski yöneticilerin yargı önünde ciddi ve ağır suçlamalarla yargılanacakları öğrenildi.

URFALI GAZETECİNİN BÜYÜK BAŞARISI!

Sıradışı haberleri, eylem ve söylemleri ile kamuoyunda halkın değer verdiği Arpak'ın 70 yıldır zarar eden ve de adeta despot bir yaklaşımla yönetilen TİGEM'e karşı verdiği bu mücdelede kazandığı zafer anı zamanda TİGEM'in yeniden kendini revize etme ve kara geçme noktasında da tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçti.

YENİ YÖNETİM ENKAZI KALDIRIYOR!

Arpak'ın 3 yıllık mücadelesi sonrası görevlerinden alınan eski yönetim Dr. Hasan Gezginç'in genel müdürlüğü ve Şanlıurfalı genel müdür yardımcısı Ergün Eol ile diğer arkadaşlarına adeta kaldırılması zor bir enkaz bıraktıkları halde, yeni yönetim kısa sürede özellikle Ertuğrul Ambar'ın şahsi, anlaşılmaz, hukuksuz gerekçelerle sürgüne gönderdiği kurum personellerinin mağduriyetlerini gidererek yeni bir sinerji yarattılar.

TİGEM PERSONELİ ÇOK MUTLU!

Eski yönetimin gitmesi, yeni yönetimin kısa sürede imza attıkları uzalşamcı, sevgiye ve birlikte üretme dayalı yönetim anlayışı adeta kurumda bahar havası yaratmış durumda. Özellikle Gezginç'in kısa süre sonra yönetimi ile yeni proje ve başarılara imza atması ve kurumun eski yönetimden kalan, adete sorunlar yumağının yaratcıları olmaya devam eden bazı isimleri de görevden alması bekleniyor.

GÖZLER CEYLANPINAR'DA!

Özellikle gözler kurumun en büyük ve kalbi konumunda olan Ceylanpınar işletmesinde vekaleten müdürlük yapan Bülent ÖZTÜRTK'ün üzerine çevrilmiş durumda. Kısa bir süre önce şoförü ile birlikte  kendi personelini dapr ettiği iddia edilen, işletmede sevilmeyen ve Ertuğrul Ambar'ın devamı olarak bilinen Bülent Öztürk'ün bir an önce görevden alınması bekleniyor.

HEYECAN KISA SÜRDÜ!

Yaklaşık 20 gün önce TİGEM Genel Müdürlüğünün aldığı bir kararla Ceylanpınar'a atanan bir isim Ceylanpınar işletmesinde büyük memnuniyet ve heyecana sebebp olmuş ancak kısa süre sonra karar değiştirilmişti. Ceylanpınar halkı ve işletme personeli bu atamanın yeniden yapılmasını dört gözle bekliyor.

Haklarında suç duyuruları ile savcılığa intikal eden şahıslar hakkında daha geniş ve kapsamlı haberlerimiz devam edecek.

ARPAK MEDYA HABERLER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.