Yazlık Saray'a enerji santrali kuruluyor!

Cumhurbaşkanlığı Marmaris Yerleşkesi, enerjisini güneşten alacak. 3,5 hektarlık bir alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali için başvuruda bulunuldu.

Yazlık Saray'a enerji santrali kuruluyor!
Editör: Arpak Medya
11 Mart 2024 - 17:47

Cumhurbaşkanlığı Marmaris Yerleşkesi, enerjisini güneşten alacak. 3,5 hektarlık bir alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali için başvuruda bulunuldu.

Yazlık Saray'a enerji santrali kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Marmaris'teki Yazlık Saray'a güneş enerji santrali (GES) kurmak için harekete geçti. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bugün başvuru yapıldı ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Proje tanıtım dosyasına göre 15 milyon 600 bin liraya maliyeti olan güneş enerji santralinde elde edilecek elektrik enerjisi Cumhurbaşkanlığı Marmaris Yerleşkesi'nde iç tüketimde kullanılacak.

Projenin Detayları:

Kurulum Alanı: 3,5 hektar 
Kurulu Güç: 2,4 MWm/2,4 MWe/3,015 MWp
Panel Sayısı: 5.720 adet
Yıllık Enerji Üretimi: 4861 MWh/yıl

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Parsel Sorgu uygulamasında yapılan incelemeye göre güneş enerji santralinin kurulacağı parseller tarım alanı vasfında yer alıyor.

300 ODALI YAZLIK SARAY

Muğla'nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu'ndaki 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın yaz tatillerini geçirdiği mütevazı konut yıkılarak yerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi 92 dönümlük arazi üzerine kuruldu.

 

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 - 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak inşa edilen ve farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Yazlık Saray'ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edildi.

10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi. Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Yazlık Saray'ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi.

Rönesans tarafından yapımı üstlenen projenin inşaatı büyük bir gizlilik içerisinde tamamlanmıştı. Kamuoyuna 300 odalı olduğu bilgisi yansıyan Yazlık Saray'da dinlenme alanları da bulunuyor.

Yazlık Saray'da bugüne kadar bazı devlet başkanlarının misafir olarak kaldığı biliniyor. 




KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.