Türkiye'nin en zengin ismi değişti!

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Geçen sene Türkiye'nin en zengini olarak listenin zirvesinde yer alan isim ikinci sıraya geriledi.

Editör: Arpak Medya
02 Nisan 2024 - 16:04

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Geçen sene Türkiye'nin en zengini olarak listenin zirvesinde yer alan isim ikinci sıraya geriledi.

Türkiye’nin en zengin ismi değişti

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı en zenginler listesini yayımladı.

Listenin zirvesinde 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız Bernard Arnault yer aldı.

Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan moda ve kozmetik devi şirketlerin patronu olan Arnault'nun serveti geçen sene 22 milyar dolar arttı.

2020 yılında 76 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault, dört yılda servetini yaklaşık üçe katlamış oldu.

Listede Türkiye adına zirvede ise 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. 65. yaşındaki Yıldız Holding patronu Ülker'in serveti geçen yıl yaklaşık 100 milyon dolar arttı ve dünyanın en zenginleri listesinde 2024 yılında 597. sırada yer aldı. Ülker geçen sene Türkiye'nin en zengin ikinci, dünyanın en zengin 534. ismi olmuştu.

 

Türkiye'nin ikinci en zengin ismi ise 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding patronu Şaban Cemil Kazancı oldu. 63. yaşındaki Kazancı'nın serveti bir yılda 1 milyar dolar arttı. Geçen sene Türkiye'nin yedinci, dünyanın 1217. zengini olan Kazancı, dünya listesinde bu yıl 920. sıraya yükseldi.

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi, 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç oldu. Kıraç Holding patronu İnan Kıraç ile Suna Kıraç'ın kızı olan İpek Kıraç'ın Koç Holding'de de hissesi bulunuyor. 39 yaşındaki İpek Kıraç'ın serveti geçen yıl yaklaşık 200 milyon dolar arttı. Geçen yılki listede Türkiye'nin en zengin beşinci, dünyanın en zengin 1027. ismi olan İpek Kıraç, bu yıl dünya listesinde 1062. sırada yer aldı.

Geçen sene 3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye listesinde dördüncü, dünya listesinde 982. olan Semahat Sevim Arsel, bu yıl Türkiye listesindeki sırasını korurken, dünya listesinde 1104. sıraya geriledi. Vehbi Koç'un kızı olan 95. yaşındaki Arsel'in serveti 2024'te değişmedi.

Geçen sene 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın 497. zengini olan Sasa Polyester patronu İbrahim Erdemoğlu, bu yılki listede 2,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin beşinci, dünyanın 1187. en zengin ismi oldu. 61. yaşındaki Erdemoğlu'nun serveti bir yılda borsadaki Sasa hisselerindeki değer düşüşünün etkisiyle 2,5 milyar dolar azaldı.  

Bu seneki Türkiye listesinin altıncı sırasında, 2,7 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding patronu Erman Ilıcak yer aldı. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de müteahhiti olan Ilıcak, dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl 1312. sıradan 1238. sıraya, Türkiye listesinde dokuzuncu sıradan altıncılığa yükseldi. 56 yaşındaki Ilıcak'ın serveti bu yıl yaklaşık 400 milyon dolar arttı.

Türkiye'nin en zenginleri listesinin yedinci sırasında bu yıl 2,7 milyar dolarlık servetiyle Mustafa Rahmi Koç yer aldı. 93 yaşındaki Koç'un serveti geçen seneye göre değişmedi ve dünya listesinde 1104. sıradan 1238. sıraya geriledi. 



ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.