Türk futbolu, Avrupa'da yeniden yükseliyor!

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden 4 takımız da bu sezon ülke puanını yeniden eski günlerine taşımayı başardı. Fenerbahçe ve Başakşehir'in ardından Sivasspor da tur biletini kaptı. Üç takımımızın da grubunu lider tamamlama ve direkt olarak son 16 turlarına kalma şansı yüksek. Trabzonspor ise son hafta Ferencvaros'u yenip, Monaco'nun puan kaybetmesini bekleyecek.

Türk futbolu, Avrupa'da yeniden yükseliyor!
Editör: Arpak Medya
28 Ekim 2022 - 20:29

Türk futbolunu için gelecek yıllar adına çok önemli olan UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra daha yükseldik. 4. haftada 4’te 4 yapan temsilcilerimiz, bu kez sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlik alabildi.

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe müthiş geri dönüş yaparak Rennes ile 3-3 berabere kalıp son haftada liderlik avantajıyla girdi. Sarı-lacivertliler grubu lider tamamlarsa son 32 turunda Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlarla maç yapmadan direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Trabzonspor ise ülke puanı sıralamasında önümüzde olan Sırbistan’ın temsilcisi Kızılyıldız’a deplasmanda 2-1 yenilerek grupta işleri zora soktu.

UEFA Konferans Ligi’nde Sivasspor, sahasında Cluj’u yenerek bir üst turu garantiledi. Rumen ekibini 3-0 yenen Yiğidolar, gelecek hafta Prag deplasmanından puanla dönmesi halinde direkt olarak son 16 turuna kalacak ve UEFA Avrupa Ligi’ni 3. bitiren takımlarla son 32 turuna çıkmamış olacak. Başakşehir ise 1-0 öne geçtiği Fiorentina deplasmanından sahadan 2-1 yenik ayrılarak liderliği garantileme fırsatını kaçırdı. Temsilcimiz gelecek hafta sahasında Hearts’ı yenmesi halinde Konferans Ligi’nde son 16 takım arasına kalacak.

ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA YİNE YÜKSELDİK

Geçen hafta 16. sıradan 14. ısraya yükselen Türkiye, Sivasspor galibiyeti ve Fenerbahçe beraberliğiyle geceyi 600 puan alarak kapattı. Ayrıca Sivasspor’un bir üst turu garantilemesiyle Çekya’yı geçerek Norveç’in arkasından 13. sırada yer aldık.

Yoluna iki takımla devam eden Norveç’in sadece 50 puan gerisindeyiz.

YENİDEN 5 TAKIMA ÇIKACAĞIZ

Avrupa’ya bu sezon 4 takım gönderen Süper Lig, sezonu 15 veya üstünde tamamlaması halinde yeniden 2024-2025 sezonunda 5 takımla temsil edilecek.

DİREKT ŞAMPİYONLAR LİGİ FIRSATI

Eğer ilk 12'ye girersek ve önümüzdeki ülkelerden 2 takım Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanırsa, 2024-25'ten itibaren Süper Lig şampiyonu doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak.

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.