Trabzonspor 3 puanı hatırladı!

Nenad Bjelica ile seyircisi önünde ilk maçına çıkan Trabzonspor kötü gidişe son verdi. Bordo mavililer Ankaragücü'nü Umut Bozok'un golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 puana uzandı.

Trabzonspor 3 puanı hatırladı!
Editör: Arpak Medya
08 Mayıs 2023 - 22:17

Nenad Bjelica ile seyircisi önünde ilk maçına çıkan Trabzonspor kötü gidişe son verdi. Bordo mavililer Ankaragücü'nü Umut Bozok'un golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 puana uzandı.

Trabzonspor 3 puanı hatırladı! Nenad Bjelica siftah yaptı…

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Trabzonspor sahasında ağırladığı Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti.

Yeni teknik direktörü Nenad Bjelica ile ilk 2 maçında mağlup olan bordo mavililer Hırvat teknik adamın seyircinin karşısına çıktığı ilk maçta 3 puanı almayı başardı.

Ligin son 5 haftasında 4 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşayan Karadeniz ekibi kötü gidişi sahasında durdurdu. Bu sezon Medical Park Stadı’nda üç maçlık galibiyet hasreti yaşamayan bordo mavililer kötü giden serisini 3 puanla bitirip moral buldu.

Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’u saf dışı bırakan Tolunay Kafkas’ın ekibi Ankaragücü ligde bordo mavililere karşı üst üste 12. maçında da galip gelemedi.

10. DAKİKADA EKSİK KALDI

10. dakikada Stelios Kitsiou’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Ankaragücü’nde itirazları nedeniyle Tolunay Kafkas da tribüne gönderildi.

Maçın neredeyse tamamını 10 kişi oynayan Ankara ekibi ilk yarının bitimine az bir süre kala 1-0 geriye düştü. Bordo mavililerin suskun golcüsü Umut Bozok haftalar sonra golle tanıştı ve takımını öne geçirdi. İlk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

UMUT BOZOK 1 YIL SONRA 2 GOL ATTI

İkinci yarıda dakikalar 62’yi gösterirken Umut Bozok bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Bozok, 21 Mayıs 2022’den bu yana Süper Lig’de ilk kez bir maçta 2 gol kaydetti.

Kalan dakikalarda Ankaragücü skoru değiştirecek golleri bulamadı ve sahadan eli boş ayrıldı. 7. sıradaki Trabzonspor bu galibiyetle puanını 48’e çıkardı. 13. sıradaki Ankaragücü ise 35 puanda kaldı.

Fırtına gelecek hafta İstanbul’da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek, Ankaragücü ise Antalyaspor ile evinde oynayacak.

Arif Boşluk ilk kez ilk 11’de

Trabzonspor’da teknik direktör Bjelica, genç oyuncu Arif Boşluk’a MKE Ankaragücü maçında ilk 11’de görev verdi.
Karadeniz ekibinin alt yapısından yetişen ve geçtiğimiz günlerde A takıma yükselen Arif Boşluk, ilk kez bordo-mavili takım formasıyla ilk 11’de görev yaptı.
Trabzonspor’da genç oyuncu Emirhan Zaman da kadroda yer alan bir başka genç oyuncu oldu.

Serkan Asan yaklaşık 1 yıl sonra

Trabzonspor’da Serkan Asan, uzun süreli sakatlığının ardından maç kadrosuna dahil edildi.
Geçen sezon 15 Mayıs 2022 tarihinde Altay ile yapılan maçta sakatlanan genç oyuncu, yaklaşık 1 yıl sonra kadroda yer aldı.
Karadeniz ekibinde sakatlıktan yeni çıkan oyuncular Visca ve Abdülkadir Ömür de yedek kulübesinde forma bekledi.

Bjelica’nın Trabzon’daki ilk maçı

Trabzonspor’un Hırvat teknik direktörü Nenad Bjelica, bordo-mavili takımın başında ilk kez Trabzon’da bir karşılaşmaya çıktı. Daha önce Demir Grup Sivasspor deplasmanından 4-1, Arabam.com Konyaspor deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle ayrılan bordo-mavililer, Hırvat teknik adam ile üçüncü maçını iç sahada oynadı.
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken tribünlerde yer yer boşluklar oldu. Konuk takım taraftarları da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.
Trabzonspor Kulübü, geçen hafta hayatını kaybeden kulüp fotoğrafçısı Alaattin Kazancı’yı da maç öncesi andı.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.