TFF SALDIRISINA BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan TFF binasına saldırı sonrası ilk açıklama TFF binasına yapılan silahlı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte açıklama yaptı. Süleyman Soylu, saldırının detaylarını paylaştı.

TFF SALDIRISINA BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA!
Editör: Arpak Medya
02 Eylül 2022 - 00:13

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan TFF binasına saldırı sonrası ilk açıklama

TFF binasına yapılan silahlı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte açıklama yaptı. Süleyman Soylu, saldırının detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan TFF binasına saldırı sonrası ilk açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki binasına yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte yaptığı açıklamada “Bu olayın zanlıları kısa bir süre içerisinde yakalandı. 11 atış yapıldı, 5’i isabetli… C.U. ve O.G. emniyet güçlerimizin dikkatli çalışmaları sonucunda alındı” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, açıklamasında şunları söyledi:

“Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tüm futbol ve spor camiamıza… Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşünce, sayın TFF başkanımızla görüşünce buraya intikal ettik.

Bu olayın zanlılarını kısa bir süre içinde yakaladılar. C.U ve O.G emniyet güçlerimizin dikkatli çalışması sonucu hemen alındı. İkisi de zil zurna sarhoş. Derenin hemen kenarında, yaklaşık 200 metre uzağında bir evde ikamet ediyorlar. Olay öncesinde hem alkol alıyorlar hem denize giriyorlar. O esnada da atışı gerçekleştiriyorlar.

Şunu ifade etmemiz lazım; Allah korumuş. Çünkü ben atılan kurşunların isabetlerini de gördüm. Hallerinden sarhoş oldukları belli olmasa çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. Hem sayın başkanın makam koltuğunun üzerinde hem de yönetim kurulu odasında kritik bir noktaya atış olmuş. Geçmiş olsun.

Olay tüm yönleriyle soruşturulacak. Acaba başka bir şey var mıdır, yok mudur soruşturmaya devam edileceğini belirtmek istiyorum. Bir şey olmaması bizim için büyük bir mükafat. Başka bir şeyle uğraşıyor olabilirdik.”

“MAALESEF BİR FANATİZM ŞİMDİDEN BAŞLADI”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “Menfur saldırıyı yapanların çok kısa bir sürede yakalanmaları önemli. Ligler başlayalı 4 hafta oldu, maalesef bir fanatizm şimdiden başladı. Bütün kulüp başkanlarından, teknik direktörlerden, seyircilerimizden rica ediyorum; her yenilgide, puan kaybında, beraberlikte hakemleri ve federasyonu suçlamayın. İnsan olduğumuzu hatırlayalım. İnsan olduğumuzu hatırlamazsak böyle şeyler çok gelir. Sporu dostluk, kardeşlik olarak görüyoruz. Yönetim kurulu üyelerimiz ve ben çok üzgünüz. Allah hiç bin sıkıntı yaratmadan bizi sizin karşınıza çıkardı” açıklamasında bulundu.

TFF: SALDIRI SONUCUNDA…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında açıklama yaptı. TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Güvenlik güçlerimiz başlattıkları operasyonla çok kısa sürede saldırının faillerini yakalamayı başarmıştır. Türk adaletinin de olayın sorumlularına hak ettikleri cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur” denildi.

TFF’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak toplantı halinde iken Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerimizdeki yönetim binamıza kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Güvenlik güçlerimiz başlattıkları operasyonla çok kısa sürede saldırının faillerini yakalamayı başarmıştır. Türk adaletinin de olayın sorumlularına hak ettikleri cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur. Göreve geldiği ilk günden bu yana Türk futbolunun tüm paydaşlarıyla dostluk ve birliktelik içerisinde olması gerektiğini birçok kez dile getirmiş Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak, bu hain saldırının bizi Türk futbolunu bulunduğu çizgiden daha ileriye taşımak için çalışmaktan alıkoyamayacağını belirtmek isteriz.”

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.