SÜPER LİG'DE PENALTI GERÇEĞİ!

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla devam ederken, iki camia arasındaki 'penaltı' tartışması her hafta yeni bir boyut kazanıyor.

SÜPER LİG'DE PENALTI GERÇEĞİ!
Editör: Arpak Medya
27 Ocak 2024 - 22:30

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla devam ederken, iki camia arasındaki 'penaltı' tartışması her hafta yeni bir boyut kazanıyor. Peki, son 10 yılda özellikle 'Dört Büyük' kulüp arasındaki 'penaltı' gerçeği ne? Kim daha fazla penaltı kazandı, kaçı golle sonuçlandı?

Süper Lig penaltı kralları: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakamları...
    

Süper Lig'in ikinci yarısına hız kesmeden giriş yapılırken, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışı tartışmalar içinde devam ediyor. İki camia hakem hataları ve özellikle penaltı kararları üzerinden birbirine sataşırken, sosyal medyada taraftarlar da doğru/yanlış bilgilerle tansiyonu yükseltiyor.

Sosyal medya platformu X'te, her iki camianın "troll" olarak tanımladığı bazı hesaplar, birçok yanlış bilgi ile tartışma ortamının alevlenmesine neden oluyor.

Şampiyonluk yarışında geri sayıma geçilen şu günlerde, özellikle 'penaltı' ve 'ofsayt' pozisyonları her maç sonunda spor gündemini belirliyor. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin devreye girmesiyle, ofsayt tartışmaları bir nebze olsun azalsa da, bu kez 'penaltı' konusunda anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Özellikle şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kullandığı penaltı sayıları, futbolseverlerin gündemini oluşturuyor.

Peki, gerçek rakam ne? Hangi takım, ligde kaç penaltı kullandı? İşte son 10 yılda lig maçları baz alındığında, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un sezon başına kullandığı penaltı sayıları...

FENERBAHÇE'NİN PENALTI SAYILARI

Fenerbahçe, 2014-15 sezonundan beri, Süper Lig'de toplam 101 penaltı kullandı. Sarı lacivertliler, bu atışların 20'sini gole çeviremedi. Bu sezon 12 penaltının 4'ünü kaçıran Fenerbahçe'de, son olarak Başakşehir maçında galibiyeti getiren Michy Batshuayi, 90+4'te penaltıyı golle sonuçlandırdı.

GALATASARAY'IN PENALTILARI

Galatasaray ise, son 10 yılda 95 penaltı ile Fenerbahçe'den sonra en fazla penaltı kazanan takım. Sarı kırmızılılar, bu atışların sadece 18'ini golle sonuçlandıramadı. Bu sezon 22. haftaya kadar 8 kez penaltı noktasına gelen Galatasaray, 7'sini gole çevirmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ'A 10 YIL 76 PENALTI

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından, son 10 yılda Dört Büyük kulüp arasında en fazla penaltı kullanan ekip Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar, 76 penaltıdan 15'ini kaçırırken, bu sezon 4 penaltıdan sadece 2'sini ağlarla buluşturabildi.

EN AZ PENALTIYI TRABZONSPOR KULLANDI

Dört Büyük kulüp arasında son 10 yılda en az penaltıyı ise, Trabzonspor kullandı. Bordo mavililer, 72 penaltının 16'sında gol sevinci yaşayamazken, bu sezon sadece 1 kez penaltı noktasına gittiler ve Anastasios Bakasetas bu vuruşu gole çeviremedi.


KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.