Siverek'te başıboş hayvanlar sıcak yuvaya kavuşturuldu!

Siverek’te başıboş hayvanlar sıcak yuvaya kavuşturuldu Siverek Belediyesi kırsal bölgelerde başıboş hayvanların donmaması için topladığı eşekleri rehabilitasyon merkezine götürdü.

Siverek'te başıboş hayvanlar sıcak yuvaya kavuşturuldu!
Editör: Arpak Medya
03 Şubat 2023 - 14:43

Siverek’te başıboş hayvanlar sıcak yuvaya kavuşturuldu

Siverek Belediyesi kırsal bölgelerde başıboş hayvanların donmaması için topladığı eşekleri rehabilitasyon merkezine götürdü.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla kırsal bölgelerde yem bulmakta güçlük geçen hayvanlara yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, hava sıcaklığının eksi 10 dereceyi bulduğu kırsal bölgelerde bulunan başıboş eşekleri donmaması ve telef olmaması amacıyla topladı.

İlçe merkezindeki hayvan rehabilitasyon merkezine götürülen hayvanlar, sıcak bir yuvaya kavuşturuldu. Yaralı olan hayvanlar ise rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı.

Bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini ve tüm hayvanları toplamaya çalıştıklarını belirten İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünde görevli Hayvan Koruma ekip Şefi Yunus Yargı şunları kaydetti. ''Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla soğuk kış günlerinde yem bulmakta güçlük geçen hayvanlar için harekete geçtik. Merkez ve kırsal bölgelerde başıboş hayvanların telef olmaması için seferber olduk ve başıboş eşekleri topluyoruz. Hayvanları, hayvan rehabilitasyon merkezine götürerek sıcak bir yuvaya kavuşturacağız. Şuan ekiplerimiz 50 eşek toplayarak rehabilitasyon merkezine teslim etti, hayvanların soğuk kış günlerinden etkilenmemesi adına ekiplerimizle sahada çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.