Şimşek'e kiracılardan tepki!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamasına kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul yaptığı açıklamada, “Sanırım farklı ülkeden bahsediyor" dedi.

Şimşek'e kiracılardan tepki!
Editör: Arpak Medya
12 Aralık 2023 - 21:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamasına kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul yaptığı açıklamada, “Sanırım farklı ülkeden bahsediyor" dedi.

Şimşek'e kiracılardan tepkiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, büyükşehirlerde kiraların gerilemeye başladığı yönündeki değerlendirmesine kiracılar tepki gösterdi.

Büyükşehirlerde kiraların gerilemediğini belirten Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in farlı bir ülkeden bahsettiğini düşündüklerini söyledi.

“KİRALAR DÜŞMEDİ”

Ülke genelinde, ev sahiplerinin rahat bir ortamda yaşayabilmek için geçimlerini kiracıların üzerine yüklediğini söyleyen Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, büyükşehirlerde kiraların gerilemeye başladığı yönündeki değerlendirmesini eleştirdi.

Anadolu’nun en ücra köşesinde dahi ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğini belirten Kul, büyükşehirlerde ise kiraların en yüksek memur maşına yakın olduğunu dile getirdi.

Kul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pandeminin ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, Antalya gibi birçok sahil kentinde kiraları astronomik rakamlara yükseltti. Ülkede yaşanan yüksek enflasyon da bu durumun tuzu biberi oldu. Artık kent merkezlerinde oturabilecek bir dairenin fiyatı iki asgari ücrete yakın rakama ulaştı. Memleketin en ücra köşesinde bile ev kiraları çalışan bir vatandaşın maaşı kadar. Durum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in söylediği gibi değil, aksine artıyor. Ev sahipleri çalışan vatandaşın maaşının tümünü istiyor. Hatta bir maaş dahi yetmiyor, kirayı ödemeye.”

“KENDİ VATANDAŞINI UNUTTULAR” 

Kırsal kesimde dahi hala ev sahiplerinin kiracıları sokağa atmaların, darp ve tehditlerin, huzursuzluk çıkarmaların devam ettiğini belirten Kul, “Sayın Bakana soruyorum; yetmedi mi sokağa atılan genç, yaşlı, kadın, dar gelirli vatandaşın çilesi? Biz Meclis'e 36 maddelik çözüm ile gittik, inceleyip bakabilirler. Türk halkı zorda, Türk halkının barınma sorununun yasa ile çözülmesini bekliyor. Yabancılara, sığınmacılara yapılan yardımlardan bizim öz vatandaşlarımız da faydalanmak istiyor. Sokağa atılan, darp edilen, tehdit, şantaj ve mobing uygulanan kiracı, bir Gazzeli kadar gündem olmuyor. Yatıyoruz kalkıyoruz Filistin diyorlar. Kendi vatandaşını unuttular. Konut kiraları serbest piyasanın insafına bırakılmasın. Göç politikası düzenlensin. Kira bedellerinin serbest piyasa ekonomisine göre belirleniyor oluşu gelinen noktada ev sahiplerinin kira tespit davası açma haklarını kötüye kullanmaları ile neticelenmiş vaziyettedir. Belediyelerde kira ve konut tespit komisyonlarında belirlenen fiyatlara göre hakkaniyetle uygulanmalıdır. Çalışıyoruz ve kazancımızla kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.