O HADSİZLER HAKKINDA GEREKEN YAPILIYOR!

Aldığımız bilgileregöre son birkaç gündür özellikle Şanlıurfa kamuoyunu meşgul ve rahatsız eden Atatürk heykeli üzerinde oturma, ardından ''Urfa artık bizimdir'' ile başlayan görsellere dair gereken soruşturma yapılıyor.

O HADSİZLER HAKKINDA GEREKEN YAPILIYOR!
Editör: Arpak Medya
03 Temmuz 2023 - 18:09 - Güncelleme: 03 Temmuz 2023 - 18:19

Aldığımız bilgileregöre son birkaç gündür özellikle Şanlıurfa kamuoyunu meşgul ve rahatsız eden Atatürk heykeli üzerinde oturma, ardından ''Urfa artık bizimdir'' ile başlayan görsellere dair gereken soruşturma yapılıyor.

VALİ AYHAN HASSASİYETLE ÜZERİNDE DURUYOR!


Toplumu geren ve kamuoyunu rahatsız eden, özellikle bu halkın milli ve ulusal değerlerine yapılan benzer saldırılara ve söylemere karşı hassasiyeti hassasiyetiyle tanınan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Şanlıurfa Cumhuriyet savcılarının hesap sahiplerine dair gerekli yaptırımları yaptığı gelen bilgiler arasında.

NE OLMUŞTU?

Küçük yaşlarda ve Suriyeli olduğu tespit edilen bir şahıs Şanlıurfa Topçu Meydanındaki Atatürk heykeli üzerine oturmuş ve bu fotoğrafı paylaşmıştı. Edinilen bilgilere göre, Atatürk heykeli üzerine çıktığı belirtilen şüpheli şahsın Suriyeli SSÇ *Muhammed ELCASİM(2010)* isimli yaşı küçük şahıs olduğu anlaşılmıştır. Savcılık tarafından yakalanarak işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen verdiği ifadede  fotoğraf çektirmek amacıyla heykelin üzerine çıktığını kardeşinin de telefonla fotoğraf çektiğini akabinde whatsapp durumunda paylaştığını ifade etmiştir. Ayrıca bahse konu görüntüleri çeken ''İshak Elcasim (2012)'' yaşı küçük şahsın  tanık ifadesinde, abisi olan Muhammed ELCASİM’in telefonunu kendisine vererek atın üzerinde kendisini resim çekmesini söylediğini ve resim çektiğini Atatürk büstü olduğunu sonradan öğrendiğini beyan etmiştir. 

Arpak Medya olarak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın da tüm hassasiyetiyle konuyla ilgilendiği ve bahse konu SSÇ Muhammed Elcasim alınan savcı talimatina istinaden 03.07.2023 günü ''mevcutlu'' olarak adli mercilere intikal ettirilecektir. Bilgisine ulaşılmıştır.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda ise;
Bahse konu olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Muhammed Elcasim’in anne, baba ve 8 kardeşi ile birlikte yaşadığı, babası Anter Elcasim’in Topçu Meydanında bulunan "Ebu Suad Destanı" isimli kasap dükkanında işçi olarak çalıştığı, aile ile ilgili yapılan istihbari çalışmalarda ailenin herhangi bir örgütsel bağlarının bulunmadığı değerlendirilmiştir.

Bölgedeki işyerleri, belediye ve KGYS sistemine ait kameralar taranmış, Atatürk büstünü gören kameranın bulunduğu tespit edilmiş, görüntüler incelendiğinde yaşı küçük Muhammed ElCASIM'ın büste tek başına çıkarak yaklaşık 4 dakika büstün üstünde kaldığı, sonrasında inerek uzaklaştığı, etrafında kendisini yönlendiren herhangi bir kimsenin bulunmadığı görülmüş olup; soruşturma Çocuk Şube Müdürülüğünce yürütülmektedir.

PROVAKASYON İHTİMALİ!

Şanlıurfa kamuoyunda ciddi tepkilere konu olan diğer bir paylaşım ise kimliği belirlenemeyen bir şahsın paylaştığı ve ''Urfa artık araplara aittir Türklere değil. Türkler bizim kölemiz olacaktır. Bizi istemeyeni biz de istemeyiz!'' şeklindeki sözler oldu.
Sadece Şanlıurfa valiliği değil içişleri bakanlığının da  hassasiyetle konunun üzerinde durduğu öğrenildi. Edindiğimiz ön biliglere göre hesabın muhtemelen provakasyon amaçlı ve yabancı kaynaklı olma ihtimali üzerinde duruluyor.

SAĞDUYU ZAMANI!

Arpak Medya olarak bu her iki çirkin olayla ilgili gerek Şanlıurfa Valimiz Sn. Salih Ayhan gerek baş savcılık ve gerekse içişleri bakanlığımızca gerekli yaptırım ve soruşturmaların titizlikle devam ettiğinin ve medeniyetin beşiği olan Şanlıurfa şehrinin misafirperver güzel insanlarının kendilerine yaraşır sağ duyu ile devlet yetkili büyüklerinin gerekeni yaptıkları bilinci ile provakasyona gelmemeleri gerektiğini belirtmek isteriz.

ARPAK MEDYA HABERLER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.