MUSK SAVAŞ AÇTI!

Yıldız Savaşları evreninde geçen The Mandalorian'dan kovulan ünlü oyuncu Gina Carano, Disney'e dava açtı. Carano'nun davasına sürpriz bir isim de dahil oldu: Elon Musk, tüm masrafları karşılayarak savaştaki yerini aldı.

MUSK SAVAŞ AÇTI!
Editör: Arpak Medya
07 Şubat 2024 - 15:29

Yıldız Savaşları evreninde geçen The Mandalorian'dan kovulan ünlü oyuncu Gina Carano, Disney'e dava açtı. Carano'nun davasına sürpriz bir isim de dahil oldu: Elon Musk, tüm masrafları karşılayarak savaştaki yerini aldı.

Disney'e dava açan oyuncuya sürpriz destek... Elon Musk tüm masrafları karşıladı
    

Elon Musk ve disney arasındaki ipler iyice gerildi. Geçtiğimiz aylarda Musk, antisemitik söylemleri nedeniyle reklamverenlerin tepkisiyle karşılaşmış ve başta Disney olmak üzere pek çok şirket X'teki reklamlarını geri çekme kararı almıştı.

Musk, bu duruma karşı sinirlerine hakim olamayıp küfürler savurarak Disney lideri Bob Iger'a şunları söylemişti: "Bana parayla şantaj mı yapacaksın? Git kendini ....  Anlaşıldı mı? Hey Bob, eğer seyirciler arasındaysan. Ben böyle hissediyorum, reklam yapma."

Şimdi de Musk, Disney'in kovduğu bir oyuncunun arkasında durarak şirkete karşı düşmanlığını yeniden gösteriyor.

MMA dövüşçüsü ve aynı zamanda "Yıldız Savaşları" (Star Wars) evreninde geçen The Mandalorian oyuncusu Gina Carano, Disney'i haksız bir şekilde işten çıkarıldığı için dava ediyor. Üstelik Carano, bu davasında milyarder teknoloji lideri Musk'tan da destek alıyor.

 

DISNEY VE MUSK ARASINDAKİ GERİLİM ARTTI

Oyuncunun avukatları yaptıkları basın açıklamasında, Carano'nun The Walt Disney Company ve Lucasfilm'e karşı açtığı davayı Elon Musk'ın X Corporation'ın finanse ettiğini söyledi.

Şubat 2021'de kovulmadan önce Disney Plus dizisi "The Mandalorian"da Cara Dune karakterini canlandıran Carano, sosyal medya paylaşımları sonucunda taciz ve zorbalık iddiasıyla işten çıkarılmıştı.

Disney, Carano'yu, pandemi sırasında maske takmayı kınaması ve transseksüeller hakkında şaka yapması da dahil olmak üzere, Twitter'da sağcı içerik paylaşmaya başlamasıyla başlayan bir dizi tartışmanın ardından Şubat 2021'de projeden kovdu.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Carano, özellikle Cumhuriyetçi olmayı Holokost sırasında Yahudi olmakla karşılaştırdığı bir gönderi üzerine tepki çekmişti. Carano, söz konusu paylaşımını sildi ve yeni paylaşımlarında da kendini savunarak şunları söyledi: "Mesele şu ki, asla saldırgan bir dil kullanmadım. Düşündürücü alıntılar, resimler, memler paylaştım ve ara sıra kendi sözlerimi saldırganlıkla değil, komediyle kullandım."

KARİYERİ TEPETAKLAK OLDU

Carano'nun avukatları, Disney'in oyuncuyu haksız yere işten çıkardığını iddia ediyor. Carano da bu olay sonucunda menajerini, avukatını ve gelecekteki kariyer fırsatlarını kaybettiğini söylüyor.

Carano'nun avukatları yaptıkları açıklamada, Musk'ın dava masraflarını karşıladığını belirtti. Milyarder, Carano'nun X'teki duyurusunu da yeniden yayınlayarak, "Disney'e karşı açılan davaya katılmak istiyorsanız lütfen bize bildirin" diye yazdı.

Musk, Ağustos 2023'te de platformdaki paylaşımları ve beğenileri nedeniyle patronları tarafından haksızlığa uğrayan X kullanıcılarına yasal ücretlerini ödeme sözü vermişti.

ELON MUSK'A TEŞEKKÜR ETTİ

Carano ise basın açıklamasında Elon Musk'a teşekkür etti: "Davamın, dünyada ifade özgürlüğüne dair son umut ışıklarından biri olan bir şirket tarafından desteklenmesinden onur duyuyorum. İsmimi temize çıkarmaya çalışırken, umarım başıma gelenler bir sonraki kişinin başına gelmesini daha da zorlaştırır. Beni destekledikleri için Elon Musk ve X'e teşekkür ederim."

Carano'nun avukatları aynı zamanda Carano'nun rol arkadaşlarının birçoğunun sosyal medyada Cumhuriyetçilere ve muhafazakarlara yönelik saldırgan ve aşağılayıcı paylaşımlar yaptığını da söyledi. Avukatlar, Carano'nun erkek meslektaşlarından hiçbirinin Disney tarafından disiplin cezasına çarptırılmadığını iddia ediyor. 


KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.