Muhammed Nuh Kasadar'ın katili için akıl sağlığı raporu istendi!

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı iple boğup cesedini ikiye böldükten sonra buzdolabında saklayan ve aileden fidye isteyen Hakan Öztürk'ün yargılanmasına başlandı. İki yıl önce ailenin yanında çalışan Öztürk, savunma yapmadı. Mahkeme, akıl sağlığı raporu alınmasını istedi.

Muhammed Nuh Kasadar'ın katili için akıl sağlığı raporu istendi!
Editör: Arpak Medya
04 Mart 2024 - 17:14

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı iple boğup cesedini ikiye böldükten sonra buzdolabında saklayan ve aileden fidye isteyen Hakan Öztürk'ün yargılanmasına başlandı. İki yıl önce ailenin yanında çalışan Öztürk, savunma yapmadı. Mahkeme, akıl sağlığı raporu alınmasını istedi.

Muhammed Nuh Kasadar'ın katili için akıl sağlığı raporu istendi

İstanbul Bayrampaşa'da bir evdeki dondurucuda cesedi bulunan Muhammed Nuh Kasadar'ı (19) aralarında çıkan kavgada boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. 

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hakan Öztürk (28) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tarafların avukatları da hazır bulundu. 

SAVUNMA YAPMADI

Sanık Öztürk, kimlik tespitinde inşaat işçisi olduğunu belirtirken, mahkeme başkanının dosyaya giren Adli Tıp Kurumu raporları, maktulle bulunan görüntüleri ve iddianameye ilişkin bir diyeceği olup olmadığını sorusuna "Yok" yanıtını verdi. Duruşmada söz verilen sanık Öztürk, savunma yapmayacağını bildirdi. 

 

TELEFONUNDA CİNAYET VİDEOLARI

Mahkeme başkanı sanığın cep telefonunun incelemesinde cinayeti gerçekleştirmeden 10 gün önce bazı aramalar yaptığını, telefonunda kimliği belirsiz ceset ve cinayet videolarının bulunduğunun tespit edildiğini aktardı. 

"KEMİK KAÇ DERECEDE YANAR" ARAMASI

Hakim, cinayetten 9 gün önce cep telefonundan yapılan internet aramalarında "Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler, 10 bin euro kaç TL eder" diye aramalar yaptığını, ceset parçalama ve cinayet videoları izlediğini sorunca sanık Öztürk, bir diyeceği olmadığını söyledi.  

Ayrıca yine telegram üzerinden yaşı küçük kızların müstehcen görüntülerinin tespit edildiğinin sorulması üzerine sanık, bu konuda da "Bir diyeceğim yok" dedi. Eşiyle kira borcu üzerine yazıştıklarını, sanığın ağladığının sorulması üzerine de herhangi bir diyeceği olmadığını belirtti.

"BOĞUŞMA SIRASINDA BANA VURDU"

Söz alan aile avukatı Burak Göncü, “Muhammet sana vurdu mu , vurmadı mı?"  sorusuna sanık, "Boğuşma esnasında bana vurdu" diye cevap verdi. Göncü, soruşturmanın eksik yürütüldüğünü, gasp suçundan da sanık hakkında ayrıca suçlama olmasının gerektiğini ifade etti.

Avukat Can Çelik de maktulün anne ve babasının olayın vehametinden dolayı duruşmaya katılamadıklarını, duruşmaya gelmek istemediklerini ifade ederek "Sanık uzun süre maktule ulaşmaya çalışmıştır. Adam öldürmeyi tasarlamıştır, cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

TANIK DİNLENDİ

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Enes Aydın, "Sanıkla lise arkadaşlığımız vardı. Ömer'in yanında 2019-2020 yılında birlikte çalışmıştık. Mahalleden de tanırım. Borç para vermişliğim de oldu. Herkesten borç alıyorumuş, sonradan öğrendim. Bu paralarla ne yapıyordu bilmiyorum" dedi. Hakimin, "Sanığa 'Bu insanlar seni kullanıyor' dedin mi?" sorusuna tanık Aydın, "Hayır, söylemedim" dedi.

"PARAYI NE YAPACAKTIN"

Hakimin, "Akıl sağlığın yerinde mi?" sorusuna sanık Hakan Öztürk, "Bilmiyorum" dedi. Sanık Öztürk, hakimin "Tutarlı yazışmaların var" sorusunu ise yanıtlamadı. Hakimin "Parayı ele geçirsen ne yapacaktın" sorusuna, sanık "Hatırlamıyorum" diye yanıt verdi. Hakim, "Parayı ne için kullanacaktın cesetten kurtulmak için mi, borcundan kurtulmak için mi?" sorusunda "Her ikisinden de" diye yanıt verdi.

'BAŞKA BİR KURBANI DAHA EVE ÇAĞIRDI' İDDİASI

Maktulün ağabeyi Ömer Faruk Kasadar ise sanığın kardeşini planlayarak katlettiğini söyledi. 

Kardeşinin cenazesi defnedildikten 2 gün sonra onunla yaşıt birinin kendisini aradığını, bu kişinin sanığın kendisini de evine çağırdığını söylediğini aktardığını belirten Kasadar, haksız yere çalıştırarak parasının verilmediği iddialarının doğru olmadığını dile getirdi. Kasadar, "Bizim ciğerimizi, Türkiye'nin ciğerini yaktı. Allah da onu perişan etsin" dedi. 

AKIL SAĞLIĞI İNCELEMESİ

Avukat Can Çelik ise her şeyin ortada olduğunu kaydederek, "Tasarlayarak müteveffayı öldürmüştür. Cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor istenilmesine hükmetti. 

Sanık hakkında "yağma" suçundan suç duyurusunda bulunmasını kararlaştıran heyet, sanığın tutukluluk halinin devamını hükmedip duruşmayı erteledi. 

"TELEFONDAN UYGULAMA İNDİRİN"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Muhammed Nuh Kasadar'ın babası Mustafa Kasadar'ın aktardığına göre, maktulün 10 Temmuz 2023'te saat 11.00 sıralarında haber vermeden evden ayrıldığı belirtiliyor. 

Aynı gün maktulün ağabeyi müşteki Ömer Faruk Kasadar'ın telefonuna "Merhabalar Ömer Bey, şu anda Muhammed elimizde. Ayrıntılı bilgi için Android bir telefondan 'Connected2' uygulamasını indirin ve 'Kasadari' diye bir hesap oluşturun. Bunun için 15 dakikan var, hesabı aç ve sana yazmamı bekle" şeklinde mesaj gönderildiği kaydedilen iddianamede, müştekinin kendisine şaka yapıldığı gerekçesiyle bunu ciddiye almadığı ifade ediliyor. 

40 BİN DOLAR İSTEDİ 

İddianamede, gece eve gelmemesi üzerine müştekilerin maktulü aradığı ancak ulaşılamadığı aktarılarak, ailesinin maktulün kaçırılmış olabileceği şüphesiyle polise başvurduğu anlatılıyor. 

Müşteki baba Kasadar'ın telefonuna sanık Hakan Öztürk'ün söylediği uygulama indirilip, sanıkla buluşma sağlamak amacıyla görüşülmeye başlandığı kaydedilen iddianamede, müştekilerin iletişime geçmesi sonrası, rehin tuttukları kişiyi 40 bin dolar karşılığında serbest bırakacağını söylediği bildiriliyor. 

70 BİN TL'Yİ KABUL ETTİ

İddianamede, ağabey Ömer Faruk Kasadar'ın sanığa 70 bin lira getirebileceğini söylemesi üzerine, sanık Öztürk'ün teklifi kabul ettiği aktarılarak, parayı 12 Temmuz 2023'te Gaziosmanpaşa'daki bir parka bırakmasını istediği, parayı teslim aldıktan sonra maktulü parkın yakınındaki benzin istasyonuna bırakacağını söylediği kaydedildi. 

Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi alarak parka gittiğine yer verilen iddianamede, müşteki Kasadar'ın parayı parka bıraktıktan sonra sanığın sabaha karşı geldiği ve burada yakalandığı aktarılıyor. 

ÖNCE ÖLDÜRÜP SONRA PARÇALADI

İddianamede, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna yer verilerek, maktulün zehirlenerek öldüğüne ilişkin delil bulunamadığı, vücudun ölüm sonrasında parçalanmış olduğu ve ölümünün bağla boğma sonucu meydana geldiği bilgisi verildi. 

İlk haksız hareketin sanık Hakan Öztürk'ten geldiğine dikkati çekilen iddianamede, Öztürk'ün "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçunda ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.


KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.