Mega zenginler bu yıl milyarlarca dolarlık hisse sattı!

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, teknoloji hisselerinin zirve yapmasının ardından kendi şirketilerinden yüz milyonlarca dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi.

Mega zenginler bu yıl milyarlarca dolarlık hisse sattı!
Editör: Arpak Medya
24 Mart 2024 - 17:19

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, teknoloji hisselerinin zirve yapmasının ardından kendi şirketilerinden yüz milyonlarca dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi.

Mega zenginler bu yıl milyarlarca dolarlık hisse sattı

Aralarında Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg'in de olduğu zenginler, 2024'ün ilk aylarında şirketlerinin yüz milyonlarca dolarlık hissesini satmaya başladı.

Veri analiz şirketi Verity'e göre, piyasalar rekor seviyelere ulaşırken, içeriden satışların alımlara oranı 2021'in ilk çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Hisse senetlerinde yaşanan ralliyle birlikte oluşan sermaye kazançlarının vergiye tabi olmaması için zenginlerin satışı tercih ettiği düşünülüyor. 

Öte yandan 2024'teki en büyük satışların çoğu ise teknoloji yöneticilerine ait.

KİM NE KADAR HİSSE SATTI?

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şubat ayında 8,5 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse satmıştı. Amazon'un CEO'su Andy Jassy ise sadece bu yıl 21,1 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg de bu yıl hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı için satışlarını artırdı. Zuckerberg, şubat ayı başında 135 milyon dolar karşılığında 291 bin hisse satarak Kasım 2021'den bu yana bu büyüklükteki ilk satışını gerçekleştirdi.

 

Teknoloji şirketi Snowflake'ten Frank Slootman, CEO'luktan istifa edeceğini açıklamadan haftalar önce, şubat ayı başında 69,2 milyon dolarlık hisse sattı. Veritabanı yazılım şirketinin hisseleri, Slootman'ın emekliliğini açıkladığı günden bu yana şirketin hissesi yaklaşık yüzde 29 düştü.

Veri analiz grubu Palantir'in kurucu ortağı Peter Thiel, yasal açıklamalara göre bu ay 175 milyon dolarlık hisse sattı. Böylece Thiel, Şubat 2021'den bu yana en büyük hisse satışını gerçekleştirdi.

PİYASA İÇİN OLUMSUZ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Delaware Üniversitesi'nden Elson, "Üst düzey yöneticilerin büyük miktarlarda hisse senedi satması asla iyiye işaret değildir, bu oldukça basit. Bu, varlıklarını dağıtmak için yönettikleri işletmelerden daha iyi bir yer buldukları anlamına gelir" dedi.

Verity'nin araştırma başkan yardımcısı Ben Silverman, "Şirket içi hisse satışlarını yatırımcıların dikkat etmesi gereken olumsuz bir veri noktası olarak görüyoruz. Özellikle teknoloji sektöründe, bu alandaki büyük [şirket] isimlerinin bazılarında tipik olmayan içeriden satışlar görüyoruz" diye ekledi.



KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.