KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ŞANLIURFA'DA!

25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek ve 9 gün sürecek olan Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi etkinlik alanında yapılan programlarla başladı.

Editör: Arpak Medya
25 Mayıs 2024 - 22:55

25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek ve 9 gün sürecek olan Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi etkinlik alanında yapılan programlarla başladı. Bakan Ersoy, festivalin Şanlıurfa turizmine katkı sağlayacağını ifade ederken Başkan Gülpınar ise Şanlıurfa’nın Dünya’nın önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkati çekti.

BAŞKAN GÜLPINAR, “ŞANLIURFA, DÜNYA’NIN SAYILI TURİZM DESTİNASYONLARINDAN BİRİDİR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Şanlıurfa’nın turizm alanında dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Başkan Gülpınar, “ Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa’da olması bizim için çok büyük bir fırsattır. Biz önümüzdeki dönemler için özellikle belediye açısından değerlendirdiğimizde ortaya koyacağımız vizyonu kamuoyunun görüşlerine sunacağız. Bizim vizyonumuza tamamen paralel bir şekilde düzenlenen bu festivallerin Şanlıurfa’da organize ediliyor olması bizim için çok büyük önem arz ediyor. Biz de önümüzdeki dönemlerde buna benzer çok çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Bu süreçte Şanlıurfa’nın tanıtımını çok daha fazla, çok daha yoğun bir şekilde yapma gayretinde olacağız. Özellikle uluslararası düzeyde tanıtımların olması konusuna çok büyük önem veriyoruz. Şanlıurfa gerek tarihi ve turizmi gerekse kültürü ve gastronomisi ile dünya literatüründe yer alması gereken dünyanın sayılı destinasyonlarından biridir. Biz de bu hedefe paralel olarak kendi icraat ve faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bugün özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığına ve bu festivalin düzenlenmesine büyük katkı sağlayan başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere bütün bürokratlarına teşekkür ediyorum. Eminim ki önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bu faaliyetler Şanlıurfa’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak. Şu anda kalifiye bir ekip kurmak için çalışıyoruz. Biz de ekibimizi tam manasıyla oluşturduktan sonra özellikle tanıtım, dış ilişkiler, turistik faaliyetler açısından baktığımızda Şanlıurfa’yı bir turizm şehri haline getirmek için gerekli liyakatli kadroyu oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu festivalin Şanlıurfa için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelecek daha güzel günlerin müjdecisi olarak görüyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Arkeoloji Müzesi önünde kurulan konser alanında incelemelerde bulundu.

25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 gün sürecek festival kapsamında 300 farklı etkinlik yapılacak. Konserler, sahne gösterileri, sergiler ve söyleşilerle Şanlıurfalı vatandaşlar festivalin tadını doyasıya çıkaracak.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.