KASTEN SIKTILAR!

Almanya ve Türkiye'yi sarsan polis vahşetinin yankıları büyüyor...

KASTEN SIKTILAR!
Editör: Arpak Medya
25 Aralık 2023 - 17:40

Almanya ve Türkiye'yi sarsan polis vahşetinin yankıları büyüyor...

Dün Alman polisinin güpegündüz 4 kurşunla vurarak öldürdüğü 3 çocuk babası Ertekin Özkan'ın ailesi konuştu. Oğlunun vurulmasını izleyen ve hastanelik olan anne Seniye Özkan (67), "Oğlumu kasten vurdular" dedi.

Ertekin Özkan'ın o gün hiçbir şekilde uyuşturucu ya da alkol almadığı, sadece evden atılmak istendiği için psikolojisinin bozuk olduğu öğrenildi. SÖZCÜ’ye göztaşları içinde kokrunç infazı anlatan anne Seniye Özkan, “Oğlumu mahsus vurdular. İdam mangası gibi dizilip ateş ettiler. Bağırdım, ben elindeki o küçük kahvaltı bıçağını alırdım, bırakmadılar. Köpekli 40 polis geldi, oğlumu kurşuna dizdiler. Bile bile öldürdüler. Üç kızı yetim kaldı. Kanı yerde kalmasın. Türk devleti, Alman yetkililerden hesabını sorsun" diye gözyaşı döktü.

Trabzon’dan Almanya’ya 1973’te geldiklerini, oğlu Ertekin’in 1974’te Mannheim’da doğduğunu belirten acılı anne, "50 yıl hizmet ettim bu ülkeye. Onlar ise oğlumu vurdu, öldürdü. Yalvardım, yakardım dinlemediler. Oğlumum üç kızına ben bakıyordum. 400 Euro maaşım var. O da evde oturma odasında yatardı. Ev vermediler, bizden de taşınmasını istediler. O gün buna çok canı sıklıdı. Çaresizlikten, böyle yaptı. Olay varmış gibi polis çağırdılar ama onu dinlemediler" bile.

ESKİ EŞİ: TEK FİSKE VURMADI

Ertekin Koekmaz’ın eski eşi Yeşim Özkan ile kızkardeşi Meral de, onun kimseyi incitmediğni, kimseye zararı olmadığını ve tedavi olup uyuşturucu illetinden kurtulduğunu anlattılar.



Acılı aile Schönau semtinde, Türkler’in yoğun olduğu bir semtte oturuyor. Komşular Şengül ve Hatice Hanım da olayı bizzat görmüş ve polisleri durdurmaya çalışmış. Onlar da polis şiddetinin şokunu yaşıyor.

Acılı eş, çocukları alıp Türkiye'ye gitmekten başka çaresinin kalmadığını söyledi.

BÜYÜKELÇİLİK’TEN SES YOK

Olayan sonra, Karlsruhe Başkonsolosluğu'ndan bir yetkilinin gelip başsağlığı dilediği ve olayın takipçisi olacaklarını söylediği, kısa süre sonra gittiği belirtildi.

Berlin’deki Türk Büyükelçiliği’nden ise bir açıklama gelmediği belirtildi. Komşular, Ertekin'in öldürüldüğü yere çiçekler ve mumlar bıraktı.

Ertekin Özkan’ın cenazesinin şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Aile cenazeyi alabilirse, Trabzon’a götürüp Şana Köyü’nde toprağa vereceğini açıkladı.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.