KARTAL FIRTINAYA YAKALANDI!

Trabzonspor sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'ı 3 golle dağıttı... Yeni transferleriyle gücüne güç katan bordo mavililer seyircisi önünde ezeli rakibini 3-0'la geçerek 3 puanın sahibi oldu ve lige yeni bir başlangıç yaptı.

KARTAL FIRTINAYA YAKALANDI!
Editör: Arpak Medya
18 Eylül 2023 - 00:04

Trabzonspor sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'ı 3 golle dağıttı... Yeni transferleriyle gücüne güç katan bordo mavililer seyircisi önünde ezeli rakibini 3-0'la geçerek 3 puanın sahibi oldu ve lige yeni bir başlangıç yaptı.

Sezonun ilk derbisinde Trabzonspor Beşiktaş’ı 3 golle dağıttı

Trendyol Süper Lig’in ilk derbisinde kazanan Trabzonspor… Bordo mavililer 5. haftanın en önemli mücadelesinde Papara Park’ta ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş’ı 3-0 gibi net bir skorla devirdi.

Transfer döneminin son günlerinde kadrosuna kattığı isimlerle camia olarak hava yakalayan bordo mavililer kritik dönemde aldığı Beşiktaş galibiyetiyle lige yeniden başladı.

YENİLER SİFTAH YAPTI

Yeni transferleri 2.01’lik golcü Paul Onuachu ve Batista Mendy’nin ilk 11’de başladığı ve büyük fark yarattığı maçta Karadeniz Fırtınası, Beşiktaş’a neredeyse hiç fırsat tanımadı.

İlk yarıda 29. dakikada sahneye çıkan dev golcü Onuachu attığı kafa golüyle perdeyi açtı.

BAKASETAS UZAKLARDAN AVLADI

41’de kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bakasetas attığı sert şutta topu iğne deliğinden geçirerek farkı 2’ye çıkardı. Orta sahayı çok iyi toparlayan Batista Mendy’nin attığı sert şut çataldan dönünce bordo mavililer 3. gol şansını kaçırdı ve soyuna odasına 2 farklı üstünlükle gitti.

İkinci yarıda oyuna giren Trezeguet ile gelişen hızlı hücumda Visca’nın bitiriciliği ile durumu 3-0’a getiren Trabzonspor Beşiktaş’ın fişini çekti.

Son yarım saatlik bölümde Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş demoralize bir görüntü vererek skora razı oldu. Bordo mavililer kalan sürede skoru koruyarak 3 puanı 3 golle hanesine yazdırdı.

Bordo mavililer bu galibiyetle puanını 9’a çıkardı. Sezonun ilk mağlubiyetini Trabzon deplasmanında alan Beşiktaş ise 7 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Beşiktaş Kayserispor ile oynayacak, Trabzonspor ise Hatayspor deplasmanına gidecek.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI (İLK YARI)

10. dakikada Visca’nın ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda, top yandan auta gitti.

14. dakikada Onur Bulut’un pasında ceza alanı yakın mesafede sol çaprazda topla buluşan Fernandes’in vuruşunda, top az farkla üsten auta çıktı.

29. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Bardhi’nin soldan ortasında, arka direkte uygun durumda Onuachu, kafa vuruşuyla topu kaleci Mert Günok’un solundan filelere gönderdi: 1-0.

41. dakikada Bakasetas’ın ceza alanı sağ tarafından kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Mert Günok’un sol tarafındaki direğin dibinden filelerle buluştu: 2-0.

45+2. dakikada Mendy’in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok’u geçen top üst direkten oyun alanına geri geldi.
Bordo-mavililer, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapadı.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI (İKİNCİ YARI)

56. dakikada Visca’nın pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Trezeguet’in kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, Mert Günok topu kornere çeldi.

59. dakikada Colley’in arka direkte filelere gönderdiği top bu futbolcunun Eren Elmalı’ya öncesinde yaptığı faul nedeniyle geçerli sayılmadı.

61. dakikada Trezeguet’in sol taraftan yerden pasında, Visca altıpas içerisinde topu filelere gönderdi: 3-0.

82. dakikada Aboubakar’ın pasında, ceza yayı yakınında Ghezzal’ın şutunda top kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı.

90+4. dakikada Rosier ve Bakasetas, birbirlerine yaptıkları davranış sonrasında sarı kart gördüler.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.