KARAJDAĞLILARDAN GÖRKEMLİ DERNEK AÇILIŞI!

KARAJDAĞLILARDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ! Nüfus yoğunluğu Şanlıurfa Ceylanpınar ve Siverek ilçesinde yaşayan Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine yayılmış yüzbinlerce ferdi ile ülkemizin en büyük aşiret, ailelerinden olan Karajdağlılar uzun yıllar sonra büyük bir birlikteliğe adım atarak dernekleşmeye gittiler.

KARAJDAĞLILARDAN GÖRKEMLİ DERNEK AÇILIŞI!
Editör: Arpak Medya
16 Ekim 2022 - 19:59 - Güncelleme: 16 Ekim 2022 - 20:11
KARAJDAĞLILARDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ! 


Nüfus yoğunluğu Şanlıurfa Ceylanpınar ve Siverek ilçesinde yaşayan Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine yayılmış yüzbinlerce ferdi ile ülkemizin en büyük aşiret, ailelerinden olan Karajdağlılar uzun yıllar sonra büyük bir birlikteliğe adım atarak dernekleşmeye gittiler.


Kurucu ve geçici yönetim kurulu başkanlığını Karajdağlı ve Ceylanpınar'ın önemli iş insanlarından Amak Market sahibi İsmail Amak'ın, yönetim Kurulu'nu Akgeyik, Kıran, Yıldırım, Amak, Çağır, Gültekin, Güntekin, Alğaç, Amaç, Binay, Çelik, Öztürk, Atilla, Binay, Kara, Yavuz, Çelik, Büet, Bülbül, Anık, Güneşin, Çelikbay, Özyavuz, Bulut, Koyuncu ve diğer kadim ailelerden değerli isimlerin oluşturduğu  dernek bundan sonraki süreçte Kejanlı, Karakeçili, Tırkan ve Areşan ailelerini aynı çatı altında bir araya getirmek, kültürel kaynaşmayı, birliği artırmak ve siyasi bazda da güç birliği ile var olduklarını ortaya koymak. 


GÖRKEMLİ AÇILIŞ! 


Ceylanpınar'da gerçekleşen dernek açılışı görkemli bir buluşmaya sahne olurken, derneğin açılışının Karajdağlı ailelerin fertlerinde büyük memnuniyet yarattığı gözlendi.


Dernek açılışında bir konuşma yapan Amak şu sözlerle derneğin amaç ve önemini anlattı. "Sevgili akrabalarım, değerli dostlar, kardeşlerim, abilerim; bugün sıradan bir dernek açılışının çok ötesinde çok daha değerli bir olgu için bir aradayız aslında. 


Biz Karacadağlılar cesaretimiz, zekamız, yardımsever kimliğimiz ile bilindik. Emin olun öyleyiz de. Belki de tarih boyunca tek eksiğimiz bir arada olamamaktır. Belki bir adada olmamızı istemeyenler oldu. 


İşte bugün dernek açılışını değil, Karacadağlıların kardeşliğine imza atmak için bir aradayız. 

Bu dernek dört duvardan ibaret değil. Bu dernek hepimiz birimiz birimiz hepimiz sözünün imza attığı yerdir. Hayırlı uğurlu olsun. "

Açılışa Ceylanpınar Belediye Başkanı Fevvaz Soylu ve çok sayıda iş insanı, davetliler, esnaf katıldı. 

Arpak Medya Ailesi olarak dernek açılışını kutluyoruz. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.