IŞİD'in hedefi küçük çocuklar!

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’ye medrese adı altında gizlice eğitim alanları oluşturduğu, özellikle küçük yaştaki çocukları hedef kitle olarak belirlediği belirlendi. Örgütün öğrenim ve başarı durumlarını test eden karne bile verdiği ortaya çıktı.

IŞİD'in hedefi küçük çocuklar!
Editör: Arpak Medya
29 Aralık 2023 - 12:47

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’ye medrese adı altında gizlice eğitim alanları oluşturduğu, özellikle küçük yaştaki çocukları hedef kitle olarak belirlediği belirlendi. Örgütün öğrenim ve başarı durumlarını test eden karne bile verdiği ortaya çıktı.

IŞİD'in hedefi küçük çocuklar: Karne bile vermişler...

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de taban bulmak, mali yönden gelir sağlamak, çatışmalı bölgelere eleman takviye etmek gibi faaliyetlerin yanı sıra medrese adı altında legal görünümlü kiraladıkları ev ve binalarda küçük yaştaki çocukların beyinlerini yıkadığı, bu çocukları dini medrese eğitimi görünümüyle terör örgütünün ideolojini benimseten beyin yıkama seanslarıyla istismar ettiği belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalanan Şahin B. adlı terör örgütü üyesi hakkında hazırlanan iddianameye yansıyan telefon dinlemelerinde terör örgütünün Türkiye içinde nasıl sinsice örgütlenmeye çalışıp taban bulma faaliyetlerine ağırlık verdiği tespit edildi. 

TÜRKİYE'Yİ 'TAĞUT DEVLET' OLARAK NİTELENDİRDİLER

Terör örgütünün “İslam dinini öğretiyoruz” adıyla ev toplantıları düzenledikleri, bu toplantılarda “Cihat” kavramının radikal yorumuyla sadece silahla olabileceği öğretisi ve devamında “Şahadet” kavramının empoze edildiği belirtildi.

Parlamenter sistemlerin ve demokrasinin din dışı, zorba, baskıcı ve Allah’a şirk koşan yönetimler olduğu algısıyla mevcut Türkiye Cumhuriyeti devletini “Tağut devlet” diye nitelendirdikleri vurgulandı. Tüm bu faaliyetleri oluşturulan eylem hücreleriyle ülkemiz içinde kiraladıkları hücre evlerinde Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’a bağlı faaliyete geçirme gayreti içinde oldukları kaydedildi. 

ÇOCUKLARA MATBAADA KARNE BİLE BASIP DAĞITMIŞLAR

Teknik takibe yakalanmamak için telefon hatlarını kullanmadıkları, görüşmelerini Face Time ve Whapsapp üzerinden şifreli olarak gerçekleştirdikleri ve gizliliğe büyük önem verdikleri bildirildi. İddianamede, Şahin B.’nin el konulan telefonu üzerinde yapılan inceleme ve mesaj içeriklerinde, eğitime aldıkları gerek kendi çocukları, gerekse örgüte müzahir tabandaki kişilerin çocuklarını eğitime aldıkları, eğitim sonunda başarılı olanlara matbaada karne ve takdir belgesi bile bastırıp dağıttıkları tespit edildi. Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarını reddettikleri için medrese adıyla açtıkları eğitim alanlarında Şerri esaslara dayalı İslam eğitimi verdikleri belirlendi. 

ÖLEN TERÖRİSTLER İÇİN TEMSİLİ 3 GÜNLÜK TAZİYE

Türkiye’den Suriye ve Irak’taki sıcak çatışmalı bölgelere gönderilen terör örgütü üyelerinin bu bölgelerde öldürülmesi üzerine yine ölen teröristin hangi ilin nüfusuna kayıtlı ise o ilde ailesi adına temsili taziye kurularak yine bu taziye ortamında toplanan kalabalığa hitaben örgütsel propagandalar yaptıkları ifade edildi.

Yakalanan terör örgütü üyesi Şahin B.’yle ilgili yakınları IŞİD saflarında öldürülen aileler de kendisini teşhis ederek çocuklarının örgüte katılım sağlanmasında rolü bulunduğunu belirttiler. Polisin teknik ve fiziki takibi ve üzerinde ele geçen dijital materyallerin çözümüyle örgüt ile organik bağ kurarak örgüt hiyerarşisinde yer aldığı, faaliyetlerindeki yoğunluk, süreklilik ve çeşitlilik göz önüne alındığında terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.