Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca tahliye edildi!

Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanı Faruk Koca, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca tahliye edildi!
Editör: Arpak Medya
27 Aralık 2023 - 16:04

Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanı Faruk Koca, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca tahliye edildi

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Rizespor maçının ardından karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca, Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Faruk Koca, avukatlarının tutukluluğa yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine, tutuksuz yargılanmak üzere Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Faruk Koca ile birlikte tutuklanan Yunus Şahin ve Kenan Çetinkaya'nın ise tutukluluk hali devam ediyor.

ÜÇ SUÇTAN İDDİANAME HAZIRLANMIŞTI

Saldırı sonrası spor ve siyaset dünyasının tepkisini çeken Faruk Koca hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, Faruk Koca hakkında "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, "Tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edilmişti.

ÖMÜR BOYU MEN CEZASI ALDI

Türk futbolunda infial yaratan saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca, Ankaragücü başkanlığından istifa etmişti. Eski AKP milletvekili Faruk Koca, partisinden de ihraç edilmişti.

Saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Faruk Koca, 5 yıl hak mahrumiyeti cezası vermişti. Faruk Koca, 3 yıldan uzun hak mahrumiyeti cezası nedeniyle ömür boyu futboldan men cezasına çarptırılmıştı.

SİYASİLERDEN TEPKİ YAĞMIŞTI

Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar gelmişti.

ERDOĞAN: SPOR ŞİDDETLE BAĞDAŞMAZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

KURTULMUŞ: BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, genel kurulda yaptığı açıklamada "Bu akşam yapılan maçta hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: ŞİDDET OLAYLARINI KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya paylaşımında "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

ÖZEL: GÖREVE DAVET EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de X'te şunları yazdı:

"Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum."

DAVUTOĞLU: BALIK BAŞTAN KOKAR

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da şu ifadeleri kullandı:

"Balık baştan kokar! Türkiye Süper Ligi’nde bu gece yaşanan skandal, ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzun habercisidir. Kutuplaşma ve nefret dili bizi buraya getirdi. İhtiyaç duyduğumuz, ötekisi olmayan, spordan keyif alan, birliktelikten mutlu olan bir ülkedir. Suçluları cezalandırın. Hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

İNCE: HERKES CEZALANDIRILMALI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırının hiçbir gerekçesi ve bahanesi olamaz. Bu olaya karışan herkes bir an önce cezalandırılmalıdır. Hakem Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" şeklinde paylaşımda bulundu.

ÖZDAĞ’DAN KOCA’YA: SİZDEN RİCAM ÖZÜR DİLEMENİZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Faruk Koca’nın AKP’den milletvekili olduğunu dönemi hatırlattı ve şunları yazdı:

“MKE Ankaragücü Spor Klubü başkanı, eski AKP milletvekili, Erdoğan’ın başbakan iken Keçiören’de oturduğu evin sahibi Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında yumruk atarak hakem Umut Melen’i yere düşürüyor. Yere düşen hakeme yerde 10 kişi tekmelerle vuruyor. Faruk bey, bir milletvekili milli bir mesele, namus meselesi olmadıkça el kaldırmaz. Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü’dür. İstiklal Harbimizin bize kıymetli bir mirasıdır. Adı Ankara’gücü’dür ama kastı Türk’ün gücüdür. Siz böyle bir takımın başkanı olarak böyle davranma hakkına hiç sahip değilsiniz. Hakem yanlış kararlar almış olabilir. Öfkeden haklı olarak deliye dönmüş olabilirsiniz. Yine de yapmanız gereken TBMM’den çıkmasına katkı verdiğiniz yasalara göre hareket etmekti. Sizden ricam hakemin kendisinden, muhtemelen evde maçı izleyen annesi, babası, eşi ve çocuklarından ve MKE Ankaragücü tarihinden özür dilemeniz.”

GÜNÜN MANŞETLERİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.