Gram altın tarihi zirvesini yeniledi!

Altın fiyatları faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla birlikte yükseldi. Gram altın bir kez daha rekor seviyeyi gördü.

Gram altın tarihi zirvesini yeniledi!
Editör: Arpak Medya
28 Aralık 2023 - 11:51

Altın fiyatları faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla birlikte yükseldi. Gram altın bir kez daha rekor seviyeyi gördü.

Gram altın tarihi zirvesini yeniledi!
Altın fiyatları, bu sabah üç haftayı aşkın sürenin zirvesine yükseldi. Bununla birlikte gram altın fiyatları da rekor kırdı. 

Fiyatlardaki yükselişte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart itibariyle faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerinin artması ve dolar ve tahvil getirilerinin birkaç ayın dip seviyesine gerilemesi etkili oldu.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in 2 yıldır süregelen enflasyon mücadelesinin sonuna yaklaşıldığına işaret ediyor. Vadeli işlemler yüzde 88 olasılıkla faiz indirimlerinin mart itibariyle başlayacağını fiyatlıyor. Bir ay önce bu oran yüzde 21 seviyesindeydi.

Altın yatırımcıları bugün, yurt dışında ABD’de toptan eşya stokları ile haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edecek.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Söz konusu gelişmeler, altında tarihin en yüksek günlük kapanışını da beraberinde getirdi. Dün altının ons fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 2 bin 78 dolardan tamamladı.

Yeni günde de yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 0,4 değer kazancıyla 2 bin 86 dolara yükselen altının ons fiyatı, gerileyen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini de düşürmesinden destek aldı.

Altının ons fiyatındaki yükselişle birlikte gram altının satış fiyatı bugün 1975 TL'te kadar yükselerek rekor kırdı. Çeyrek altın 3 bin 233 TL'den satıldı.  Cumhuriyet altını ise 13 bin 522 TL oldu.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Capital.com finans piyasası analisti Kyle Rodda, düşük getiriler ve doların, faiz oranlarındaki oynaklığa ilişkin riskin azaldığını gösterdiğini söyledi. Rodda bu durumun altının ons başına 2 bin 100 dolar seviyesine doğru gitmesi için ekstra itici güç sağladığını söyledi.

Rodda, "2024'e doğru gidilirken altındaki hareket, piyasaların faiz indirimlerini fiyatlarken fazla ileri gidip gitmediğine ve ABD'de resesyon koşullarının ortaya çıkıp çıkmayacağına bağlı" dedi.

Tacirler Yatırım Günlük Bülten'inde konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Dolar endeksi ve alternatif getirilerde hızlanan düşüş eğilimi ile birlikte ons altının 2 bin 80 dolar üzerine yükseldiği takip ediliyor. Altın fiyatlarına yönelik pozitif beklentimizi koruyoruz.

2024 yılı içerisinde alternatif getirilerdeki geri çekilmenin kademeli olarak devam edeceği ve bununla birlikte ons altındaki yükseliş eğiliminin korunacağı görüşündeyiz.

2 bin 70 dolar seviyesi üzerinde rekor seviyelerin olduğu bölgenin yer alması dolayısı ile yukarı yönlü hareketleri sınırlayabilecek güçlü bir direnç seviyesi bulunmamakla birlikte, psikolojik bir eşik olan 2 bin 100 dolar seviyesini yakından takip ediyoruz."

KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.