FOTOĞRAF KRİZİ BÜYÜYOR!

Erdoğan'la fotoğrafı kriz çıkarmıştı... İskoçya Başbakanından İngiltere'ye sert tepki İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Erdoğan'la görüşmesini eleştiren İngiliz yetkililerin açıklamaları için çok sert ifadeler kullandı.

FOTOĞRAF KRİZİ BÜYÜYOR!
Editör: Arpak Medya
11 Aralık 2023 - 22:14

Erdoğan'la fotoğrafı kriz çıkarmıştı... İskoçya Başbakanından İngiltere'ye sert tepki

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Erdoğan'la görüşmesini eleştiren İngiliz yetkililerin açıklamaları için çok sert ifadeler kullandı.

Erdoğan'la fotoğrafı kriz çıkarmıştı... İskoçya Başbakanından İngiltere'ye sert tepki

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenen BM Dünya İklim Eylemi Zirvesi kapsamında geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'tan görüşmeyle ilgili gelen eleştirilere sert yanıt geldi.

Kısa bir süre önce İngiltere Dışişleri Bakanı olarak görev almaya başlayan David Cameron, Hamza Yusuf'un İngiliz yetkililer olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini eleştirerek, Birleşik Krallık üyesi olan İskoçya'yı Dışişleri Bakanlığı desteğini çekmekle tehdit etmişti.Cameron, İskoç Ulusal Partisi hükümetine bir mektup yazarak Yusuf'un Erdoğan ile Gazze ve diğer konuları görüşmesinin "protokol ihlali" olduğunu savunmuştu. İngiliz bakan, İskoç hükümetini "daha sert bir yaklaşım sergileyeceği" konusunda da uyarımıştı.

İskoçya Başbakanının sözcüsü ise bir Birleşik Krallık yetkilisinin toplantıdan haberdar olduğunu ve toplantıya davet edildiğini beliterek "Birleşik Krallık hükümetinin İskoç hükümetinin uluslararası angajmanını kısıtlamaya yönelik her türlü tehdidi yanlıştır ve İskoçya'nın çıkarlarına aykırıdır" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİNİ SAVUNDU

Görüşmeyle ilgili kriz tartışma yaratırken İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf tepkilere çok sert bir yanıt verdi. İngiltere'nin desteğini çekmesinin İskoç ekonomisine büyük zarar vereceğini kaydeden Hamza, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'ın söyleminin "kaba ve açıkça yanlış" olduğunu belirtti.

Erdoğan'la görüşme saatinin Türk heyeti tarafından son anda güncelleniğini ancak İngiltere'den bir yetkilinin toplantıya katılmasının kendisi için bir sorun olmayacağını ifade eden Yusuf, "Önceki toplantılarda görştüklerimiz dışında yeni bir şey konuşmadık" dedi. 

İskoçya Başbakanı, İngiltere Bakanı Cameron'a da seslenerek "Bir dahaki sefere böyle bir sorunu olursa sadece telefon etmesini öneririm. Eminin ki sorunu çözeriz" diye konuştu.


KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.