FIRTINA DARMADAĞIN!

Trabzonspor’a bir darbe de Kasımpaşa’dan Bu sezon zirve yarışının oldukça uzağında kalan, Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden Trabzonspor'a bir darbe de Kasımpaşa deplasmanında geldi.

FIRTINA DARMADAĞIN!
Editör: Arpak Medya
09 Nisan 2023 - 01:44

Trabzonspor’a bir darbe de Kasımpaşa’dan

Bu sezon zirve yarışının oldukça uzağında kalan, Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden Trabzonspor'a bir darbe de Kasımpaşa deplasmanında geldi. İki takımın da yeni teknik direktörleriyle çıktığı karşılaşmadan ev sahibi Kasımpaşa galip ayrıldı.

Trabzonspor’a bir darbe de Kasımpaşa’dan

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Kasımpaşa, sahasında son şampiyon Trabzonspor’u konuk etti. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 2-0 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

Kasımpaşa’ya üç puanı getiren golleri 29. dakikada Mounir Chouiar ve 76. dakikada penaltıdan Valentin Eysseric kaydetti.

Bir hafta içinde önce ligde Yukatel Kayserispor’a sahasında 4-3 yenilen, Ziraat Türkiye Kupası’nda da MKE Ankaragücü’ne elenen Karadeniz ekibi, kötü gidişatına Kasımpaşa deplasmanında da “Dur” diyemedi.

Bu galibiyetle puanını 32’ye yükselten Kasımpaşa, düşme hattından uzaklaştı. Ligde üst üste ikinci mağlubiyetini alan Trabzonspor ise 44 puanda kalarak, maç fazlası olmasına rağmen lider Galatasaray 19 puan gerisine düştü.

İKİ TAKIM DA MAÇA YENİ TEKNİK DİREKTÖRLERİ İLE ÇIKTI

Türkiye Kupası çeyrek finalinde MKE Ankaragücü’ne deplasmanda 3-1 mağlup olarak elenmesinin ardından teknik direktör Orhan Ak ile yollarını ayıran Trabzonspor, Kasımpaşa karşılaşmasına futbolcu izleme komitesi direktörü İhsan Derelioğlu yönetiminde çıktı. İhsan Derelioğlu, Trabzonspor’un başında çıktığı ilk maçtan mağlup ayrıldı.

Bu sezon aldığı sonuçlarla istikrarsız bir performans ortaya koyan ve 3 kez teknik direktör değişikliğine giden Kasımpaşa da yeni teknik direktörü Kemal Özdeş yönetiminde ilk maçına çıktı. Daha önce Kasımpaşa’da 2016-2018 ve 2019 yıllarında da görev yapmış olan Kemal Özdeş, lacivert-beyazlı ekipteki üçüncü dönemine galibiyetle başlamış oldu.

2018’de Kasımpaşa’nın başındaki son maçına 4-2 kaybedilen Trabzonspor mücadelesiyle çıkan Kemal Özdeş, 2019’daki ikinci dönemine ise 1-1’lik Trabzonspor beraberliğiyle başlamıştı.

MOUNIR’DEN MÜTHİŞ GOL

Kasımpaşa, Trabzonspor karşısında Mounir’in kaydettiği müthiş golle öne geçti. Karşılaşmada 29. dakikada oynanırken ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına Mounir geçti. Bu oyuncunun muhteşem vuruşunda top ağlara gitti.

Karşılaşmada 57. dakika oynanırken Kasımpaşa’nın ağlara giden topu, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası gol değeri kazanmadı. Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Hajradinovic’in pasıyla kendi sahasından hareketlenen Mustafa Eskihellaç, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu yeniden izleyen hakem Burak Şeker, orta sahada Mustafa’nın Eren’e faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Kasımpaşa, 75. dakikada penaltı kazandı. Eysseric’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Fall, Denswill’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Eysseric, kaleci Uğurcan ve meşin yuvarlağı ters köşelere göndererek maçın sonucunu belirledi.

DERELİOĞLU’NDA İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Sorumlusu İhsan Derelioğlu, son yapılan MKE Ankaragücü müsabakasının ilk 11’ine göre kadroda 2 değişiklik yaptı.

Karadeniz temsilcisi, Kasımpaşa maçına Uğurcan Çakır, Jens Larsen, Hüseyin Türkmen, Stefano Denswil, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Emmanouil Siopis, Abdülkadir Ömür, Anastasios Bakasetas, Lazar Markovic ve Maxi Gomez ilk 11’iyle çıktı.

İhsan Derelioğlu, bordo-mavililerin 3-1 yenilerek kupaya çeyrek finalde veda ettiği MKE Ankaragücü karşılaşmasına ilk 11’de başlayan Visca ile Peres’i Kasımpaşa karşısında yedeğe çekti. 61 yaşındaki teknik adam, bu oyuncuların yerine Bakasetas ile Eren’i oynattı.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.