Filistin Direnişinin Sembolü Fevzi el-Cuneydi Urfa'da!

Henüz 16 yaşındayken Siyonist İsrail işgal güçleri tarafından El-Halil kentinde gözaltına alınırken gösterdiği tavır ve dik duruşuyla dünyada Filistin direnişinin sembolü haline gelen Fevzi el-Cuneydi, Şanlıurfa İHH İl Başkanı Behçet Atila’nın girişimleri sonucu Şanlıurfa’ya geldi.

Filistin Direnişinin Sembolü Fevzi el-Cuneydi Urfa'da!
Editör: Arpak Medya
09 Haziran 2023 - 20:25

Henüz 16 yaşındayken Siyonist İsrail işgal güçleri tarafından El-Halil kentinde gözaltına alınırken gösterdiği tavır ve dik duruşuyla dünyada Filistin direnişinin sembolü haline gelen Fevzi el-Cuneydi, Şanlıurfa İHH İl Başkanı Behçet Atila’nın girişimleri sonucu Şanlıurfa’ya geldi. El-Cuneydi, Şanlıurfa İHH’nın davetlisi ve organizasyonu ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi’nde “Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu bir konferans verdi.

Yoğun katılımın olduğu konferansta Cuneydi, gözaltına alındığı o günü, sonrasını ve Filistinli gençlerin günlük olarak karşılaştığı sorunları, sıkıntıları anlattı.

Suriyeli kanaat önderi İsa Bunni’nin Kuran tilaveti ile başlayan konferansta selamla konuşması yapan İHH İl Temsilcisi Behçet Atila katılımcılara teşekkür ettikten sonra şunları kaydetti; “Malumunuz üzere 2017’de ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Filistin halkı haklı olarak karara tepki göstererek çeşitli gösteriler yapmıştı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde işte o günlerde, 7 Aralık 2017'de yaşanan olaylar sırasında 20'yi aşkın siyonist İsrail askeri tarafından darp edilip gözleri bağlanarak gözaltına alınırken askerler arasındaki dik duruşuyla kısa sürede dünyada Filistin direnişin sembolü haline gelen, o günlerde 16, şimdilerde 22 yaşında olan o kahraman genç kardeşimiz Fevzi el-Cuneydi davetimiz üzere işte şuanda aramızda bulunuyor. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden bu kahraman kardeşimiz Fevzi el Cüneydi’ye huzurlarınızda Şanlıurfalılar ve gençler adına teşekkür ederim. Mescid-i Aksa meselesi sadece Filistin halkının meselesi değil tüm müslümanlarının meselesidir. Filistinler hepimiz adına ölümüne Aksayı ve Kudsü şerifi savunuyorlar. Fevzi kerdeşimizin gösterdiği o dik duruş inanıyoruz ki sadece onun şahsi duruşu değildir, o anda tüm müslümanları temsil ediyordu ve etmeye de devam edecek inşaallah. 22 mart 2004 te Siyonistler tarafından şehid edilen Şeyh Ahmed Yasin rahmetullahi aleyh şehadetinden yaklaşık bir yıl önce kaleme aldığı bir mektubunda üzüntüsünü ve sitemini dile getirmiş, ümmeti yani bizleri Allah’a şikâyet etmişti ve diyordu ki; Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ümmetin namusu için kızacak? biz de artık var diyoruz, işte kızan kişilerden biri Fevzi El Cüneydi. Yine Mavi Marmara şehitleri de o kızan kişilerden oldu ve daha niceliri. Elhamdulillah artık Allah için kızanlarımız. Ayasofya Camii kebir nasıl özgürleşti ise, el birliği ile omuz omuz vererek Allah rızası için samimi bir şekilde yani fisebilillah çalışırsak, inanıyoruz ki yakın tarihte Mescidi Aksamız, Kudüsümüz, Gazzemiz, tüm Filistinimiz, Şam’ımız ve tüm islam beldeleri de özgürlüğüne kavuşacaktır.” dedi.

STK temsilcileri, Hüdapar İl Başkanı, alim ve kanaat önderleri ile Şanlıurfalıları yanı sıra Suriyeli, Filistinli ve Iraklı çok sayıda kişinin de katıldığı konferansta Fevzi El Cüneydi (22) sahneye davet edilince, siyonistlere karşı gösterdiği dik duruşuna destek amacıyla katılımcılar da kısa süreliğine sembolik olarak bandajlarla gözlerine bağlayıp ayakta beklediler. Salondakilerin bu hareketi karşısında duygulanan el Cuneydi; duygulandığını ve bu hareketle kendisine güzel bir süpriz yapıldığını, çok sevindiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Cüneydi konuşmasında; henüz 16 yaşındayken gözaltına alındığı o günü, o anı ve Filistin halkının, gençlerinin günlük hayatta karşılaştığı zorlukları, sıkıntıları anlattı. Filistin’in El Halil kentinde doğduğunu belirten Cüneydi, “Hapse girdiğimde 16 yaşındaydım. O vakit El Halil’de işgal güçlerine karşı gösteriler yapılıyordu. Gösterilerin yapıldığı yerde beni gözaltına aldılar ve sonrasında bildiğiniz hadiseler yaşandı, beni darp edip sorguladılar, cezaevine attılar. Bu tarz saldırılar ve tutuklamalar herhangi bir Filistinli için sıradanlaşmış durumdadır. Filistinde bir yerden bir yere giderken gözaltına alınmanız, tutuklanmanız hapse atılmanız sıradan bir şeydir,o yüzden beklemediğim bir şey değildi aslında.” dedi.

Cüneydi, “tutuklanmam esnasında ve cezaevindeyken gerek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın durumu dünyaya ilan etmesi, girişimlerde bulunması ve gerekse de Türkiye halkının yürüyüşler ve gösteriler yapmasının bana çok faydası oldu. Bu fayda karşılığında sizlere nasıl teşekkür edeceğimi ve ne diyeceğimi bilmiyorum. Gerçekten siz muaazam bir halksınız, Filistinliler olarak sizlere çok teşekkür ederiz. Dedi.

Bir soru üzerine el-Cuneydi; “Filistin halkına en fazla destek olan halkların başında Türkiye, Cezayir halkının geldiğini belirtti. Filistin halkı sizleri çok seviyor. Kudüs ve Mescidi Aksa’yı sık sık ziyaret ediniz, ziyaret etmeniz bizleri çok sevindiriyor ve o zaman kendimizi daha güçlü hissediyoruz” dedi.Başka bir soru üzerine de; Gazze şeridinde insani durum daha ağır olduğundan İHH İnsani Yardım Vakfı özellikle Gazze Şeridi’nde çok daha yoğun yardım faaliyetleri yürütüyor” dedi.

İlahiyatçı Mehmet Ali Bozdağ’ın konuşmaları türkçeye tercüme ettiği konferansta El Cuneyd’i; Filistinliler olarak zaferin yakın olduğuna inancımız tamdır” dedi.

Hazırlanan teşekkür plaketi programın sonunda İHH İl Başkanı Behçet Atila tarafından Fevzi el Cuneydi’ye takdim edildi. Çekilen hatıra fotoğrafların ardından program sona erdi.

ARPAK MEDYA HABERLER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.