FENER 89'DA TURLADI!

Fenerbahçe 12. dakikada öne geçince rahat bir maç çıkaracağı düşünüldü ancak Çaykur Rizespor'un 26'daki cevabı sonrası sarı-lacivertliler çeyrek final için 89. dakikaya kadar golü bekledi. Turu Valencia'nın kafa vuruşu getirdi.

FENER 89'DA TURLADI!
Editör: Arpak Medya
19 Ocak 2023 - 23:15

Fenerbahçe 12. dakikada öne geçince rahat bir maç çıkaracağı düşünüldü ancak Çaykur Rizespor'un 26'daki cevabı sonrası sarı-lacivertliler çeyrek final için 89. dakikaya kadar golü bekledi. Turu Valencia'nın kafa vuruşu getirdi.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u 89’da yıkıp Türkiye Kupası’nda son çeyrek finalist oldu

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 2-1 kazanarak çeyrek finale yükselen son takım oldu.

1. Lig ekibi Rizepor karşısında 12. dakikada Zajc ile öne geçen Fenerbahçe’de asist maça ilk 11’de başlayan Arda Güler’den geldi. Konuk takım 26. dakikada Ronaldo’nun kullandığı kornerde topa iyi yükselen Sinan’ın kafa vuruşuyla 1-1’lik beraberliği yakaladı. Maç boyunca baskın oyununu sürdüren Fenerbahçe, turu getiren golü atmak için 89. dakikaya kadar beklemek zorunda kaldı. Emre Mor’un sağ çaprazdan yaptığı ortada Valencia arka direkte şık kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 2-1.

Fotoğraf: AA

Bu sonuçla Fenerbahçe; Sivasspor, Kayserispor, Galatasaray, Başakşehir, Ankaragücü, Trabzonspor ve Gaziantep FK’dan sonra Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen son takım oldu.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 20. haftasında 23 Ocak Pazartesi günü Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaşacak. Çaykur Rizespor da 1. Lig’de aynı gün Denizlispor’u konuk edecek.

Fotoğraf: AA

İSMAİL YÜKSEK 3 AY SONRA

Fenerbahçe’nin genç orta sahası İsmail Yüksek, 90 gün sonra ilk 11’de forma giydi.

23 yaşındaki oyuncu, son olarak 22 Ekim tarihinde ligin 11. haftasında Medipol Başakşehir karşısında ilk 11’de görev yapmıştı.

İsmail, Türkiye Kupası’nda 1, ligde ise 4 mücadelede kadroda olmasına rağmen süre almadı.

ARDA GÜLER İLK 11’DE

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler, maça ilk 11’de başladı.

Sakatlığı sebebiyle uzun süre takımından ayrı kalan 17 yaşındaki yıldız isim, 78 gün sonra ilk 11’de forma giydi.

Arda, son olarak UEFA Avrupa Ligi’nde 3 Kasım 2022 tarihinde Dinamo Kiev karşısında ilk 11’de oynamıştı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını kupa maçında yalnız bırakmadı.

Müsabakayı, 30 bine yakın taraftar statta takip etti.

BRUMA YEDEKLER ARASINDA

Fenerbahçe’nin Portekizli kanat oyunsucu Bruma, yedekler arasında yer aldı.

Teknik direktör Jorge Jesus, ligin ilk yarısında yabancı kontenjanı nedeniyle lisansı çıkartılmayan Bruma’yı maç kadrosuna dahil etti.

Tur 1/8 - Ziraat Türkiye Kupası - Tek Maç

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.