Fatih Terim'in Yunanca sloganı gündem oldu!

Yunanistan'da yeni takımı Panathinaikos'un başında ilk galibiyetini alan Fatih Terim basın toplantısında Yunanca söylediği sloganla gündeme oturdu.

Fatih Terim'in Yunanca sloganı gündem oldu!
Editör: Arpak Medya
04 Ocak 2024 - 20:31

Yunanistan ligi ekiplerinden Panathinaikos'un başına geçen Fatih Terim ilk maçında evinde PAS Giannina'yı 2-0 mağlup etti. Komşu'daki kariyerine galibiyetle başlayan tecrübeli teknik adamın karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Yunanca sözleri gündeme oturdu. 

Apostolos Nikolaidis Stadyumu'nda oynanan maçın her iki yarısında da birer gol bulan Panathinaikos, Terim önderliğindeki ilk maçında 3 puanı alarak zirve takibini sürdürdü. Pana'nın oynadığı hücum futbolu ülke basınında geniş yer bulurken maçın ardından basın toplantısında Fatih Terim'in taraftarlara yönelik söylediği Yunanca slogan da çok konuşuldu.

YUNANİSTAN'IN EN ATEŞLİ GRUBU

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, açıklamalarını taraftar grubunun sloganı olan 'Kapı 13 için' sözlerini Yunanca söyleyerek sonlandırdı. Panathinaikos'un seyircisi, aldığı ceza nedeniyle maçlara gidemiyor. Buna dikkat çeken Terim, taraftarın geri dönmesiyle daha güçlü hale geleceklerini söyledi. 

Çoklu spor kulübü Panathinaikos'un birçok taraftar grubundan oluşan derneğin adı olan 'Gate 13' Yunanistan'ın en ateşli taraftar grubu olarak biliniyor.

"DAHA FAZLA GOL ATMAMIZ GEREKİYORDU"

Fatih Terim basın toplantısının Türkçe gerçekleştirdiği bölümünde şunları söyledi:

"Çok kısa bir süre birlikte olduk. Takımın reaksiyonu önemliydi. Onları hücumda rahat ettirmemeye çalıştık. Çok tempolu oynamaya çalıştık. Antrenmanda yaptıklarımıza bu kadar iyi tepki vermemizi beklemiyordum. Bir saat boyunca gerçekten iyiydik. Zaman geçtikçe daha da hızlanacağız. Çok baskı yapmalı ve bunu her rakibe göstermeliyiz. PAS Giannina iyi oynadı. Onlara fazla şans vermedik. Bugün antrenmanda ne yaptığımızı gördünüz."

Her maçın farklı bir hikayesi vardır. Ancak oyunlarımızda her zaman bazı kalıcı unsurlar olacaktır. Antrenmanda yaptıklarımızı 45 dakika boyunca görmeyi bekliyordum. Sonunda 60 dakika yapabildik. Daha fazla gol atmamız gerekiyordu.

"BUNU HER ZAMAN GÖRECEKSİNİZ"

"Her zaman topu geri alma hedefiyle pres yapacağız. Bunu her zaman göreceksiniz. Çok iyi oyuncularımız var. Tüm maç boyunca baskı yapamayız. Oyunda dinlenmek için topa sahip olmalıyız. Bugün bunu yaptık. Bugün bunu yapmadığımızda rakibin bizim için oyun kurduğunu gördük."(sözcü)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.