Fas tarih yazdı!

Dünya Kupası Son 16 Turu'nda normal süresi ve uzatma dakikalarında gol çıkmayan maçta Fas favori İspanya'yı penaltılarda 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Fas tarih yazdı!
Editör: Arpak Medya
06 Aralık 2022 - 22:02

Dünya Kupası Son 16 Turu'nda normal süresi ve uzatma dakikalarında gol çıkmayan maçta Fas favori İspanya'yı penaltılarda 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Fas tarih yazdı! İspanya’yı penaltılarla evine gönderdi…

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas ile İspanya, Son 16 Turu maçında karşı karşıya geldi. Education City Stadı'nda oynanan maçta gol sesi çıkmadı.

90 dakikalık bölümde 0-0’lık eşitlik bozulmayınca mücadele uzatmalara gitti. Ancak iki taraf da bulduğu fırsatları kullanamadı ve uzatma dakikalarında da gol çıkmadı.

Seri penaltı atışlarına geçilen maçta İspanya 3 penaltı atışını gole çeviremedi. Fas penaltı atışlarını 3-0 kazanarak tarihinde ilk kez çeyrek final bileti aldı.

Fas kalecisi Bono kurtardığı 3 penaltı atışıyla kahraman oldu. Maç sonrası müthiş bir sevinç yaşayan Fas’ın rakibi Portekiz İsviçre maçının galibi olacak.

GRUBU LİDER BİTİRMİŞTİ

İlk maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kalan Fas, Belçika’yı 2-0 ve Kanada’yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna lider olarak yükselmişti. İspanya ise çok iyi başladığı grup aşamasını istediği gibi bitiremedi. İlk randevusunda Kosta Rika’yı 7-0 yenen İspanya, Almanya ile 1-1 berabere kalırken, son maçında ise Japonya’ya 2-1 mağlup olmuştu.

İSPANYA, 2018’İ TEKRAR YAŞADI!

2018 Dünya Kupası’nda son 16 turunda Rusya’ya penaltı atışlarında 4-3 yenilerek elenen İspanya’nın kaderi Katar’da da değişmedi.

2022 Dünya Kupası’nda Fas’a son 16 turunda penaltı atışlarıyla elenen İspanya, geçen yıl Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde de İtalya’ya penaltılarla kaybetmişti.

FAS ÇEYREK FİNALE KALAN 4. AFRİKA ÜLKESİ OLDU

Madrid doğumlu Hakimi’nin kullandığı penaltıyla tur biletini alan Fas, turnuva tarihinde çeyrek finale yükselen 4. Afrika takımı oldu.

Dünya Kupası’nda daha önce 1990’da Kamerun, 2002’de Senegal, 2010’da da Gana bu başarıyı yakalamıştı.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.