Faik Öztrak'tan Tarkan açıklaması!

Tarkan'ın yeni şarkısı hakkında soruya yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Tarkan dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş. İnsanlara umut verecek çok güzel de bir şarkı yapmış. Kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi.

Faik Öztrak'tan Tarkan açıklaması!
Editör: Arpak Medya
18 Şubat 2022 - 21:22

Tarkan'ın yeni şarkısı hakkında soruya yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Tarkan dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş. İnsanlara umut verecek çok güzel de bir şarkı yapmış. Kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

2 FOTOĞRAFI KARŞILAŞTIRDI: BU NASIL AYNI GEMİDE OLMAK?

Basın toplantısında Öztrak, 2 ayrı fotoğraf gösterdi. Polatlı'daki yağ kuyruğu ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saraydaki fotoğrafını karşılaştıran Öztrak, “Bir tarafta ucuz yağ almak için soğukta kuyruklarda saatlerce bekleyen Polatlılı hemşehrilerimiz. Diğer tarafta altın varaklı odalarda gezinen sarayın kibirlisi” dedi.

Erdoğan’ın, “Hepimiz aynı gemideyiz” sözlerine göndermede bulunan Öztrak, “Bu iki fotoğrafa baktığınızda bu nasıl aynı gemide olmak? Bunlar bıraktık gemilerini, evlatlarının gemiciklerine bile milletimize yolcu olarak almazlar. Bunlar milletimizi gemilerine ancak kürek mahkumu ederler. Bunlar milleti unuttu, milleti görmüyor, feryadını duymuyor. Sonra da dönüp aynı gemideyiz diyor” dedi.

TARKAN’IN ŞARKISINI YORUMLADI: İNSANLARA UMUT VEREN BİR ŞARKI

Tarkan'ın şarkısı ‘Geççek’ şarkısıyla ilgili soruyu yanıtlayan Öztrak, şöyle konuştu:

* Tarkan dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş. İnsanlara umut verecek çok güzel de bir şarkı yapmış.

* Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Öküzün altında buzağı arayanlar, eski dostlar şarkısını dinleyip, yollarına gül döktüklerini, yağan yağmurda beraber ıslandıklarını yad etmeye devam etsin.

“ÜLKE DE EKONOMİ DE YANGIN YERİ”

Faik Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Sarayın kibirlisi bugüne kadar; milletin elinde kalan son gümüşlerini sattı. Olmadı. Topraklarını sattı. O da olmadı. Yetmedi milletin damadıyla birlikte, Merkez Bankası'nın kasasında duran 128 milyar dolarını Banka'nın arka kapısından gizli saklı buharlaştırdı. Yine olmadı.

* Sonunda, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ diye bir safsatayı ortaya attı. Üzerine üstlük bir de buna ‘nas’ deyip milleti aldatmaya kalktı. Ülkeyi de, ekonomiyi de yangın yerine çevirdi.

“DOLAR ÇIKINCA DA ZAM, İNİNCE DE ZAM”

* Geçtiğimiz yıl, kaçak sarayın kibirlisi, ‘Ağustos ile birlikte enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bundan böyle enflasyonun, daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok’ dedi. Ondan sonra yeni atadığı Merkez Bankası Başkanını hemen kovdu.

* Yerine, lafını, sözünü dinleyen partili bir başkan atadı. O da reisinin talimatlarıyla geçtiğimiz yıl Eylül'den Aralık ayına kadar, Merkez Bankası'nın tabela faizini; yüzde 19'dan, yüzde 14'e indirdi. Peki, enflasyon düştü mü? Hayat pahalılığı bitti mi? Hayır! İkisi de azdı, kudurdu.

* Tüketici enflasyonu; yüzde 19'du yüzde 50'ye çıktı. Üretici enflasyonu; yüzde 45'ti yüzde 100'e dayandı. Saray milletin, cebini, cüzdanını boşalttı. Mutfaktaki tenceresini boşalttı. Milletin tostunu, baklavasını, içli köftesini boşalttı. Milleti sofrasında bir kuru ekmeğe muhtaç etti.

* Gönderdiği elektrik faturaları, milleti çarptı. Esnaf dükkanında  ampul yakamaz oldu. DOLAR çıktı akaryakıta zam yaptı, dolar düştü akaryakıta yine zam yaptı. Millet arabasına binemez oldu. Çiftçi traktörüyle tarlasına gidemez oldu. Bilimden de, bilgelikten de nasibini almayan sarayın kibirlisi, ülkeyi yangın yerine çevirdi.

“ENFLASYONU SIFIRLAYIN GİTSİN”

* Çağdaş bir demokraside, böyle bir rezalete imza atan, bir yönetici, ‘Siyaset sanatını beceremedim’ der, o koltukta bir dakika dahi durmaz. Milletinden özür diler. Ardından da istifa eder… Ama bizim ülkemizde normal bir demokrasi yok. ‘Ucube şahsım rejimi’  var.

* Tek kişinin, ülkeyi keyfine göre yönettiği bir rejim söz konusuysa; o zaman zurnada da peşrev olmaz. Ne çıkarsa bahtınıza… ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ der. ‘Faizleri indiriyoruz, enflasyon da inecek’ der. ‘Bu, nastır’ der. Sonra hepsini unutur, faiz indirimine ‘pas’ demeye başlar.

* Ülkemizde de aynen böyle oldu. Enflasyon rekorlar kırıyor ama Sarayın kibirlisi nedense son iki aydır faizi unuttu. Neden? Hani faiz sebep, enflasyon sonuçtu, ne duruyorsunuz şu faizi bir sıfırlayın milleti hayat pahalılığı altında ezilmekten kurtarın. Neyi bekliyorsunuz?

* Sarayın kibirlisi geçen gün çıktı, ‘millet faizi ve dövizi unuttu’ dedi. Buradan söylüyorum, millet ne dövizi ne de faizi unuttu! Nasıl unutsun? Her gün ceremesini millet çekiyor.

* Dövizi de faizi de unutan bir tek kendisi, bir tek saray. Ne döviz, ne piyasa faizleri, ne de Hazine borçlanma faizleri öyle ‘pas mas’ demiyor. Bir tek saray ‘pas’ diyor.

* Geçtiğimiz Ağustos'ta, ihtiyaç kredisi faizi yüzde 23 idi. Bugün yüzde 31. Hazine'nin iki yıllık borçlanma faizi yüzde 18 idi. Şimdi yüzde 21.

“SIRA ÇOCUKLARIN KUMBARALARINDA”

* Yurt dışındaki Türklere dönüp, ‘ırmağının akışına ölürüm türküsünü söylemek yetmez, paralarınızı Türkiye'ye gönderin’ dediler. Bugün de yayımladıkları tebliğle, yurt dışında yerleşik vatandaşlarımızın şirketlerine de, ‘Türkiye'ye döviz gönderin’ diyorlar.

* Niye? Çünkü kasada döviz bırakmadılar. Kasanın dibini sıyırdılar. Şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar. Önce babalardan dolarları istediler. Şimdi analardan altınlarını istiyorlar. Herhalde sırada çocuklar var. Yakında onlardan da kumbaralarını isterlerse, hiç şaşırmayın…

“HESABI ÖDEME SIRASI SARAYDA”

* Kaçak sarayın mukimi şu sıralar; ‘külfeti beraberce sırtlayacağız’ sözlerini dilinden düşürmüyor. Bu nasıl bir beraber sırtlama. İnsafları kurusun.

* Ülkenin tüm nimetlerini, beslemeleriyle, yanaşmalarıyla, yandaşlarıyla beraber yiyip bitirdiler. Şimdi hesap ödeme zamanı geldi masadan kaçmayı, hesabı da millete yıkmaya çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Öyle hesabı paylaşmak falan yok.

* 20 yıldır yediniz içtiniz. Milletimiz  yiyecek kuru ekmek bulamazken, dana rozbifleri, pataşurları, ejder meyveli smoothiler eşliğinde, mideye indirdiniz. Saraylarınızda, gününüzü gün ettiniz. Yandaşlarınıza Dolarla, Avroyla bol bol ihale dağıttınız.

* Beslemelerinize üçer beşer, maaşlar bağladınız. Daha yeni İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, garibanlara yardım için topladığı, 6 milyon 200 bin liraya el koydunuz. Siz bu gidişle fakirin fukaranın bu parasını da zengin mevduat sahiplerine yedirirsiniz.

* Şimdi soruyoruz, bu nasıl külfeti beraberce sırtlamak? Sarayın 1.100 odasında ışıklar cayır cayır  yanacak, ısıtıcıları fayrap açılmış olacak, ama öbür tarafta millet kandile, battaniyeye mahkum edilecek. Gençler eve kapatılacak. Hiç kusura bakmayın şimdi hesap ödeme sırası sizde. Tüm bunların hesabını, sandıkta milletimize, çatır çatır vereceksiniz.

“SARAYIN AR DAMARI ÇATLADI”

* Daha da doymuyor. ‘Türkiye ekonomide, tarihinin en güçlü günlerine girmektedir’ diyor. Şimdi bir anlatsınlar bakalım; yağ kuyruklarıyla, benzin ve mazot kuyruklarıyla, pirinç kuyruklarıyla, soğan-patates kuyruklarıyla, ucuz ekmek kuyruklarıyla, milleti çarpan elektrik faturalarıyla, milletiyakan akaryakıt fiyatlarıyla, iş bulamayıp evde oturan gençlerimizle Türkiye ekonomide, tarihinin en güçlü günlerine, nasıl giriyor?

* Almanların büyük edebiyatçısı Goethe; ‘ahlak gömleğini çıkartan, başka hiçbir gömlek giyemez’ demiş. 20 yıldır sürekli gömlek değiştirenler, haliyle milletten utanmayı, sıkılmayı da unuttular.

* Sarayın ar damarı çatladı. Lafla peynir gemisi yürümez… Madem Türkiye ekonomide, tarihinin en güçlü günlerine giriyor, peki o zaman milletimiz bu zulmü neden yaşıyor?

“İŞTE O ZAMAN HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLURSUNUZ”

* Lafı neden eveleyip geveliyorsunuz? Önce elektrik faturalarına, 31 Aralık gecesi yaptığınız tüm zamları geri alın. Elektrik faturaları yıldırım olmuş milletimizi çarpıyor, siz çıkıp orada ‘cek’, ‘cak’ gibi laflar ediyorsunuz.

* 1 Mart'a randevu vermek ne iş? Yani ucuzluğu kışın sonrasına bırakıp, milleti mi kandıracaksınız? Sizin iş yapma niyetiniz yok. Sadece algıyı yöneterek durumu idare etmeye çalışıyorsunuz. Tarafsızlık yemini eden kaçak saray mukimi, AK Parti İl Başkanları toplantısında çıkıyor, sanki sadece AK Partili belediyeler su faturalarında, yüzde 7 indirim yapmış gibi algı yaratmaya çalışıyor.

* Cumhurbaşkanlığını bir yana bırakmış, AK Parti Genel Başkanı olarak sadece AK Partili belediyelere yüzde 7 indirim yapma talimatı veriyor. Sudaki KDV indirimini, tüm belediyeler zaten vatandaşa yansıtmak zorunda.

* Talimat verecekseniz, Cumhurbaşkanı gibi talimat verin. Çıkın, AK Partili belediyelere, ‘CHP'li belediyeler asgari ücreti 4 bin 500 TL olarak uyguluyor, siz de aynısını yapın’ deyin. Ancak o zaman herkesin Cumhurbaşkanı olursunuz.

“AHLATLIBEL BULUŞMASI ZORBALARIN YÜREĞİNE KORKU SALDI”

* Sayın Genel Başkanımızın davetiyle, altı siyasi parti genel başkanının bir araya gelmesi, Sarayın kibirlisini ve bekçisini anlaşılan çok telaşlandırmış. Ama korkunun ecele faydası yok. Geliyor gelmekte olan…

* Otokrat bir yönetimi, sandıkta değiştirmeyi amaçlayan, farklı partilerin birlikteliği, tabii ki zorbaların yüreğine korku salacaktır. Ülkemizin siyasi tarihindeki köklü ana damarların, bir masa etrafında toplanması, sonradan zuhur eden, reddi miras yapıp gömlek değiştiren siyasetçileri, tabii ki telaşlandıracaktır.

“MİLLET İTTİFAKI TÜM SORUNLARI AŞACAK”

* Ülkemizin acil ve ağır sorunları var. Ama bu sorunlar aşılmaz değil. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Millet İttifakı'nın, dış politikada milli çıkarlarımızı, ekonomide rasyonel aklı ve politikaları, ülke yönetiminde hukukun üstünlüğünü ve kurumsal geleneklerimizi merkeze alarak, ülkemizin tüm sorunlarını aşacağına inanıyoruz. Biz çileleri sonlandırmaya, milletin kararan bahtını aydınlatmaya talibiz.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.