Eyvah eyvah: Erdoğan yine aynı sözleri söyledi!

Döviz kurunu zıplatıp, enflasyonu patlatan ekonomi modelini ilan ettiği Kasım 2021'de gelen eleştirilere "Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı gayet iyi biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yine aynı sözleri söyledi.

Eyvah eyvah: Erdoğan yine aynı sözleri söyledi!
Editör: Arpak Medya
25 Mart 2024 - 21:13

Döviz kurunu zıplatıp, enflasyonu patlatan ekonomi modelini ilan ettiği Kasım 2021'de gelen eleştirilere "Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı gayet iyi biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yine aynı sözleri söyledi.

Eyvah eyvah: Erdoğan yine aynı sözleri söyledi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin Çorum mitinginde ekonomiyle ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

En büyük baş ağrısı olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda gerekli adımları attıklarını öne süren Erdoğan şöyle konuştu: 

"Çorumlu kardeşlerim içlerini ferah tutsun. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüşün yaşandığını inşallah hep birlikte göreceğiz. Enflasyonun düşmesi demek, pastanın büyümesi demektir. Pastanın büyümesiyle imkanlarımız da genişleyecek. Bundan da 85 milyonun tamamı istifade edecek. 

 

Biz işte bunun çabasındayız, işte bunun derdindeyiz. 'Kelebek ömürlü' geçici rahatlamalardan ziyade milletimizin tüm fertlerinin refahını kalıcı olarak artırmayı hedefliyoruz. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. 

Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız ve güçlü kadromuzla, hükümet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum. "

DAHA ÖNCE DE AYNI SÖZLERİ SÖYLEDİ...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kasım 2021’de katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada Türkiye’nin ‘yeni ekonomi modeline’ geçtiğini ilan etmişti.

Erdoğan, “Yeni ekonomi modeliyle, yüksek faiz vererek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz. Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz” demişti.

‘Benim alanım ekonomi, ben ekonomistim‘ diyerek Türkiye’yi 2022 yılına yeni bir ekonomi modeliyle sokan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “faiz sebep, enflasyon neticedir” teziyle 1,5 yıldır uyguladığı politikadan Haziran 2023 seçimlerinin ardından vazgeçildi.  Terk edilen ekonomi modeli ilk uygulanmaya başladığında gelen eleştirilere Erdoğan 22 Kasım 2021'de sosyal medyadan cevap vermiş ve şöyle demişti:  

"Türkiye belki de tarihinde ilk defa kendi ihtiyaçlarına ve gerçeklerine uygun bir ekonomi politikası izleme fırsatı elde etmiştir. Dünyanın içinden geçtiği şu kritik dönemin önümüze açtığı fırsatları değerlendirmekte kararlıyız.

Ülkemizde önceliğimiz olan istihdamı artırmanın yolunun yatırımdan, üretimden, ihracattan, büyümeden geçtiği konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odaklı ekonomi politikamızla Türkiye Cumhuriyeti için en doğru olanı yapmakta kararlıyız.

Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren politikalarımızın günlük hayattaki olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız.

Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren politikalarımızın günlük hayattaki olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız" 

Bu paylaşımın yapıldığı gün dolar kuru 10 lira 98 kuruştu bugün 32 lira seviyesini geçmiş durumda...




KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.