Erdoğan'dan Putin'e tam destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'da büyüyen krizle ilgili Devlet Başkanı Putin'i telefonla aradı. Erdoğan "Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Erdoğan'dan Putin'e tam destek!
Editör: Arpak Medya
24 Haziran 2023 - 18:59

Haberler - Dünya
Abone Ol

Erdoğan’dan Putin’e tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'da büyüyen krizle ilgili Devlet Başkanı Putin'i telefonla aradı. Erdoğan "Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Erdoğan’dan Putin’e tam destek

Rusya, paralı askeri grubu Wagner’in darbe girişimiyle sarsılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin’i aradı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Görüşmede, Rusya’da yaşanan son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdi. Görüşmede Rusya’da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ifadelerini kullandı” denildi.

Rus Ria haber ajansı, Kremlin’in Erdoğan’ın Rus liderliğinin adımlarına tam destek verdiğini belirttiğini aktardı.

Rus basınına göre Putin, silahlı isyan girişimi konusunda Erdoğan’a bilgi verdi.

Rusya Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Putin’in Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile de görüşüp ülkedeki durumla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Bu arada İran’dan da krizle ilgili açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Madır Kenani, Rusya’da hukukun üstünlüğünü desteklediklerini söyleyerek “Son gelişmeler Rusya’nın iç meselesi” dedi.


KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.