Erdoğan'dan NATO resti: Tam ittifak gerekiyor, alamazlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi ile ilgili "Kusura bakmasınlar.. Biz şu anda bu yetkimizi çünkü NATO'da tam ittifak gerekiyor bir ülke hayır derse NATO ittifakı içerisinde o ülkeyi alamazlar" diye konuştu.

Erdoğan'dan NATO resti: Tam ittifak gerekiyor, alamazlar!
Editör: Arpak Medya
19 Mayıs 2022 - 13:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kütüphane Söyleşileri” programında, Türkiye'nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi.

Erdoğan, gençlerle buluşmasında İsveç ve Finlandiya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda malum bu İsveç, Finlandiya tüm bunlar bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar.

*Ve onlara yani PKK’ya YPG’ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını af edersiniz köprü üstlerine her yere asacaklar.

*Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle, kendilerine de söyledik.

*’NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde biz terör örgütlerini olmasını kabullenemeyiz.’

*Yani geçmişte girenler girdi. Bunun içinde Almanyası var, Fransası var. Yunanistan ve Fransa zaten bunlar girip çıkmışlardı. Ama sonra maalesef o dönemin Türkiye’deki yönetimi bunların önünü açtı.

*Ve bunlar tekrar NATO’ya geri dönebildiler. Geri döndüler de ne oldu? Örneğin şu anda Dedeağaç’ta Amerika üs kurdu.

*Ve FETÖ terör örgütü Yunanistan üzerinden Avrupa’ya seyahat ediyor. Ve kendilerine verdiğimiz teröristlerin isim listesini görmezden geliyor. Ve bunları hala korumaya devam ediyorlar.

*Şimdi diyorlar ki ‘Talepleriniz nedir bilelim, ona göre İsveç’ten Finlandiya’dan bunları isteyelim.

*’ Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz. Yunanistan’da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler.

*Niye böyle bir gaflete düşelim ki… Kusura bakmasınlar.. Biz şu anda bu yetkimizi çünkü NATO’da tam ittifak gerekiyor bir ülke hayır derse NATO ittifakı içerisinde o ülkeyi alamazlar.

*Bizim de şu anda bu konuyla ilgili kesinlikle iki ülke hakkında hele hele İsveç, kesinlikle tam bir terör odağıdır, tam bir terör yuvası…

*Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar. E şimdi Yunanistan’a geliyoruz. Batı’ya 400 milyar avro borcu var, hâlâ Batı bunlara silah desteğini de veriyor. Üs kurmalarına örneğin Amerika’nın müsaade ediyor.

*E bir taraftan da bizimle görüşmelerinde ‘Biz sizinle aramızdaki münasebetleri geliştirmek istiyoruz’ falan bunu derken kalkıp iki devletli çözüme yani Kıbrıs’la ilgili ‘biz olumlu bakmıyoruz’ diyorlar.

KAYNAK:SÖZCÜ


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.