DÜNYA BU BAŞKANI KONUŞUYOR!

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ultraliberal deneyini Dünya Ekonomik Forumu'nda sunmak için tarifeli uçakla İsviçre'ye gitti.

DÜNYA BU BAŞKANI KONUŞUYOR!
Editör: Arpak Medya
17 Ocak 2024 - 19:40

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ultraliberal deneyini Dünya Ekonomik Forumu'nda sunmak için tarifeli uçakla İsviçre'ye gitti. Milei, seyahatinde 300 bin dolardan fazla tasarruf ettiğini açıkladı. IMF'den büyük destek alan Milei'nin kemer sıkma programı, Arjantin'de protestolara neden olmuştu.

'Deli' başkan ilk yurtdışı gezisinde itibardan tasarruf etti
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ultraliberal deneyini Dünya Ekonomik Forumu'nda sunmak için Davos'a gitti. Milei'nin Dışişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte tarifeli uçakla İsviçre'ye seyahat etmesi dikkat çekti.

Rakipleri tarafından 'deli' olarak nitelendirilen Milei, Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu'na giderken uçakta yolcularla selfie çektirdi. Etkinliğin 'sosyalist gündemi' olduğunu söyleyen Milei çeşitli eleştirilerde bulundu.

Uçakta gazeteciler tarafından Davos'taki planları sorulan Milei, "dünyaya sadece sefalet getirecek olan '2030 sosyalist ajandası' tarafından kirletilen bir forumda özgürlük fikirlerinin tohumlarını saçmayı" amaçladığını söyledi. 

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.