Disney'den TBMM'de Atatürk dizisi savunması!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Atatürk dizisini yayınlamayan Disney Plus temsilcilerini 9 Kasım'da komisyona davet etti. Temsilcilerin komisyonda sunum yapacağı öğrenildi.

Disney'den TBMM'de Atatürk dizisi savunması!
Editör: Arpak Medya
12 Ekim 2023 - 19:57

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Atatürk dizisini yayınlamayan Disney Plus’ın kararının açık bir sansür ve hak ihlali olduğunu belirterek, şirketin neden böyle bir karar aldığının kendilerine açıklanmasını istedi.

Yayman, Disney Plus’ın 9 Kasım’da komisyonda sunum yapacağını belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin kurucu liderine yapılan içerik ne olursa olsun, siz kimsiniz ki iptal ediyorsunuz. Ermeni diasporasının baskısı mı var, ABD’deki grupların baskısı mı, içerikle ilgili mi bir şey var bunları bilmiyoruz. Bunu da gelip kendileri anlatmak istiyor.”

“Belgeselin Disney Plus mecrasında değil, televizyonda yayınlanması doğrultusunda bir karar alındı. Bunu da doğru bulmuyorum. Disney Plus yetkililerinin bu konuda Türk milletinden özür dilemesini bekliyoruz. Alınan kararın sebebini kendilerinden dinlemek istiyoruz. Onun için Disney temsilcilerini komisyona davet etmenin çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de geçen yıl yayın hayatına başlayan Disney Plus, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğinden kesitlerin anlatıldığı Atatürk dizisini platformda yayınlamama kararı almıştı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin baskısının ardından Disney Plus’ın kararı, büyük tepki çekmişti.

Atatürk dizisinin bir televizyon kanalında ve sinemalarda film şeklinde yayınlanacağı duyurulmuştu. (DHA)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.