Dilan-Engin Polat soruşturmasında 2 şüpheli daha!

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 12 şüphelinin tutuklanmasının ardından, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye getirilen 5 şüpheliden 2’si tutuklandı. Üç şüpheli ise adli kontrolle serbest kaldı.

Editör: Arpak Medya
06 Kasım 2023 - 22:05

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüphelinin Emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler Mustafa Özalp, Kübra Doğan, Uğurcan Ayyıldız, Gözde Bilgiç ve İsmail Bilgiç Anadolu Adliyesi'ne sevk edilirken, bir şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen 5 şüpheli Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda ifade verdi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılık, şüpheliler Mustafa Özalp ve Uğurcan Ayyıldız'ı tutuklama talebiyle, Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç ve Kübra Doğan'ı ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Mahkeme, şüpheli Mustafa Özalp'in “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ve “7258 Sayılı Kanuna muhalefet” suçlarından, diğer şüpheli Uğurcan Ayyıldız'ın ise “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç ve Kübra Doğan da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“ÇOCUĞUMA İYİ BAKIN” DEDİ
Tutuklanan şüphelilerden Uğurcan Ayyıldız’ın ise “Çocuğuma iyi bakın” dediği duyuldu.

DİLAN VE ENGİN POLAT TUTUKLANMIŞTI

Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 16 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, çiftin avukatı Ahmet Gün, Can Doğu'nun da olduğu 12 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Öte yandan 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. kaynak:sözcü

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.