Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yeterlik belgesi sınavı düzenleyecek!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından su sondaj kuyusu, galeri - tünel, keson kuyu, drenaj ve kehrizlerde çalışacaklar için 2022 yılında yeterlik belgesi sınavı yapılacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yeterlik belgesi sınavı düzenleyecek!
Editör: Arpak Medya
08 Şubat 2022 - 19:27 - Güncelleme: 08 Şubat 2022 - 19:30

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 167 sayılı Yeraltısuları Hakkındaki Kanun ile bu Kanunun 20. maddesine göre hazırlanan Yeraltısuları Tüzüğü’nün 9. maddesi ve Yeraltısuları Teknik Yönetmeliğinin 2 maddesi gereğince yeraltısuyundan içme, kullanma, sulama ve diğer maksatlar için inşa edilecek su sondaj kuyusu, galeri – tünel, keson kuyu, drenaj ve kehrizlerde çalışacaklar için 2022 yılında yeterlik belgesi sınavı yapılacak.

I. Sınıf Rotari Sondörlüğü Yeterlik Belgesi, L. Sınıf Darbeli Sondörlüğü Yeterlik Belgesi, I. Sınıf Galeri – Tünelci, Kuyucu Yeterlik Belgesi, II. Sınıf Rotari Sondörlüğü Yeterlik Belgesi, II. Sınıf Darbeli Sondörlüğü Yeterlik Belgesi, II. Sınıf Galeri – Tünelci,Kuyucu Yeterlik Belgesi, Hafif Araç Sondörlüğü Yeterlik Belgesi Sınavları Antalya ve Edirne illerinde yapılacak olup 1. sınava giremeyen veya ilk sınavda başarısız olanlar 2. sınav yerinde sınava katılabilecek.

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.