CİTY'DE HEDEF ÜÇLEME!

İngiltere Premier Lig'de art arda üçüncü kez adını zirveye yazdıran Manchester City, aynı başarıyı UEFA Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası'nda da tekrarlayarak sezonu üç kupayla taçlandırmayı hedefliyor.

CİTY'DE HEDEF ÜÇLEME!
Editör: Arpak Medya
22 Mayıs 2023 - 16:46

İngiltere Premier Lig'de art arda üçüncü kez adını zirveye yazdıran Manchester City, aynı başarıyı UEFA Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası'nda da tekrarlayarak sezonu üç kupayla taçlandırmayı hedefliyor.

Şampiyon Manchester City’de hedef ‘üçleme’

İngiltere Premier Lig’de Manchester City, sezonu ilk sırada kapatmayı garantiledi.

Zirve yolundaki rakibi Arsenal’in konuk olduğu Nottingham Forest’a 1-0 yenilmesiyle şampiyonluğu hafta sonunun ilk gününde garantileyen Manchester City, dün ise konuk ettiği Chelsea’yi aynı skorla yenerek son 6 sezonda 5’inci, toplamda ise 9. şampiyonluğunu taraftarıyla kutladı.

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde bu sezon üstün performansıyla her kulvarda fark yaratan Manchester City, sezonu üç kupayla kapatmanın hesabını yapıyor.

İngiltere Federasyon Kupası’nın finalinde 3 Haziran Cumartesi günü Manchester United ile karşılaşacak City, 4 yıl aranın ardından tarihinde 7. kez bu kupayı müzesine götürmeye çalışacak.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, 14 yıllık kariyerinde 11 lig şampiyonluğu yaşamayı başardı. Fotoğraf: Reuters.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE RAKİP INTER

Manchester ekibinin en büyük rüyası ise 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşebilir.

Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya’nın Inter takımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak City, 2021’in ardından ikinci kez son iki takım arasına kaldığı organizasyonda ilk kez mutlu sona erişmek istiyor.

Ligde, gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi kotası almaya çalışan takımlardan Manchester United, deplasmanda Bournemouth’u 1-0’la geçti. Ağırladığı Aston Villa ile 1-1 berabere kalan Liverpool’un 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Newcastle United ise bugün kümede kalma mücadelesi veren Leicester City ile kritik bir maça çıkacak.

Ligin 37. haftası sonunda, bir maçı eksik 88 puanla şampiyon Manchester City’yi, 81 puanla Arsenal, 69’ar puanla Newcastle United ile Manchester United (birer maçları eksik), 66 puanlı Liverpool izledi. (AA)



KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.