CHP'nin itirazı kabul edildi!

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy vermek için ayrılan sürenin dört günden iki güne düşürülmesine ilişkin kararına yaptığı itiraz kabul edildi.

CHP'nin itirazı kabul edildi!
Editör: Arpak Medya
16 Mayıs 2023 - 18:10

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy vermek için ayrılan sürenin dört günden iki güne düşürülmesine ilişkin kararına yaptığı itiraz kabul edildi.

CHP’nin itirazı kabul edildi

CHP Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek ile birlikte; cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy vermek için ayrılan sürenin 4 günden 2 güne düşürülmesine ilişkin kararına itiraz etti.

İtirazın ardından bir açıklama yapan Muharrem Erkek, “CHP olarak YSK'ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler” dedi.

YSK’DAN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yurt dışında oy verme saatleri ve günlerine ilişkin açıklama yaptı. Yener, siyasi parti temsilcilerinin ortak vermiş oldukları dilekçeleri değerlendirerek, 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy verme günlerinin belirlendiğini söyledi.

YSK başkanı Yener açıklamasından şunları dile getirdi:

* Kurulumuz, Dışişleri’nin ve kurulumuzda temsilcisi bulunan siyasi partilerimizden Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak vermiş oldukları dilekçeyi, ayrıca Avustralya Sidney’de AK Parti, CHP, MHP ve Yeşil Sol Partisi ve Gelecek Partisi’nin vermiş olduğu ortak dilekçeyi dikkate almış, Dışişleri Bakanlığı’yla, Türk Hava Yolları’yla gerekli iletişimi kurmuş ve Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da oy verme saatleri ve günlerine ilişkin siyasi parti temsilcilerimizin de ortak vermiş oldukları dilekçeleri değerlendirilerek 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy verme günleri belirlenmiştir.

* İkinci tur oylaması 15 günlük bir süreç. Türk siyasi hayatında ilk defa uygulanan bir süreç. Bu nedenle sürenin kısalığı ve acele karar alma süreci de göz önüne alınarak daha önceki ilk tur oylamada da yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme gün ve saatleri ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın ve siyasi parti temsilcilerinin de talepleri göz önüne alınarak ufak tefek değişiklikler, düzeltmeler yapılmıştır. Parti temsilcilerimizden ve Dışişleri Bakanlığımızdan gelen talepler değerlendirilerek mümkün oldukça karşılanmaya çalışılmaktadır kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.