CHP kongresinde aday kalp krizi geçirip vefat etti!

Ankara Etimesgut'ta bugün CHP ilçe kongresi yapıldı. Adaylardan Faruk Özdemir, kongre esnasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

CHP kongresinde aday kalp krizi geçirip vefat etti!
Editör: Arpak Medya
06 Ağustos 2023 - 21:52

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bugün CHP ilçe kongresi yapıldı. Mevcut ilçe başkanı Cemal Emir ile önceki ilçe başkanlarından Faruk Özdemir başkanlığa aday oldular.

Gergin başlayan kongrede Faruk Özdemir’in verdiği bazı örnekler üzerine salonda tartışmalar büyüdü. Özdemir, sözlerinin yanlış anlaşıldıysa özür dilediğini söyledi. Buna rağmen salonda iki tarafın destekçileri arasında tartışmalar devam etti.


VEFAT ETTİ

Faruk Özdemir, konuşmasından sonra salondaki yerine oturdu ancak bu arada listeleri hazırlamak için bir üst kata çıktı. Liste hazırlıkları sırasında aniden yere yığılan Özdemir’e partililer arasında bulunan doktor Atila Ilıman ambulans gelene kadar kalp masajı yaptı. Daha sonra Özdemir, özel bir hastaneye kaldırıldı ve oylama devam ederken vefat ettiği haberi geldi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Özdemir'in hayatını kaybetmesi CHP'yi yasa boğdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Özdemir için başsağlığı mesajı paylaştı. Üzüntüsünü dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yol arkadaşımız Faruk Özdemir'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Partimizin Etimesgut İlçe Kongresi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Faruk Özdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!”

BAŞKAN NE DİYOR?

Seçimi kazanan mevcut ilçe başkanı Cemal Emir, Faruk Özdemir’in vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Emir, yaşananları SÖZCÜ’ye şöyle anlattı;

*Olayın meydana gelişiyle bizim bir ilgimiz yok. Faruk ağabey ve ben de konuşmalarımızı yaptık. Listelerin hazırlanması için Faruk ağabey, salonun bir üst katında liste oluşturmaya başladı.

*Bu sırada orada bazı tartışmalar olmuş. Bu arada yukardan listeler bir türlü gelemeyince divan başkanı saat 17.00 olduğunu daha fazla bekleyemeyeceğini ve seçime geçileceğini bildirdi.

*Liste tartışmaları devam ederken Faruk ağabey birden yere yığılıp kalıyor. Doktor Atila Ilıman ambulans gelene kadar kalp masajı yapıyor. Oradan da hastaneye kaldırılıyor.

*Olayın biz tarafı değiliz, iki dönem partimizin ilçe başkanlığını yapan Faruk ağabeyin vefatından hepimiz büyük üzüntü duyduk.

DİVAN BAŞKANI NE DİYOR?

Etimesgut kongresinde Divan Başkanlığı yürüten 27. dönem CHP Milletvekili Nihat Yeşil de olayı şöyle anlattı;

“Konuşmalar yapıldı, aday listeleri seçim kuruluna verildi. Oylama devam ederken Faruk Özdemir’in kalp krizi geçirdiğini öğrendik. Oylamanın iptali mümkün olmuyor. Zaten oylamaya geçildikten sonra yetki seçim kurulunda. Hepimiz büyük üzüntü içindeyiz.”

KAYNAK:SÖZCÜ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.