Çevre aktivistleri ünlü tabloya siyah sıvı döktü!

Son dönemde galeri ve müzelerde eylem düzenleyerek sanat eserlerini tahrip eden "çevre aktivistlerinin" son kurbanı Avusturyalı sanatçı Gustav Klimt oldu. Klimt'in ikonik "Yaşam ve Ölüm" tablosunu boyayan göstericiler yaka paça gözaltına alındı. Eserde kalıcı tahribat oluşabileceği açıklandı.

Çevre aktivistleri ünlü tabloya siyah sıvı döktü!
Editör: Arpak Medya
15 Kasım 2022 - 18:27

Kendilerine “Son Jenerasyon” adını veren bir grup “çevre aktivisti” farkındalık sağlamak için Avusturyalı ünlü ressam Gustav Klimt’in “Ölüm ve Yaşam” isimli tablosuna saldırdı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Leopold Müzesi’nde sergilenen eserin yanına giden göstericiler tabloya siyah bir sıvı döktü. Tablonun büyük bir kısmı lekelenirken güvenlik güçleri eylemcileri yaka paça yakalayıp etkisiz hale getirdi.

Müze sözcüsü Klaus Pokorny, “Restorasyon çalışanları incelemelerini sürdürüyor. Tablodaki hasar inceleniyor” dedi. Yetkililer eserin hasar görmüş olma ihtimali bulunduğunu açıkladı.

Avusturyalı ve Alman çevre aktivistlerinin oluşturduğu “Son Jenerasyon” isimli grup da saldırıyı üstlendi. Tablonun üzerine siyah bir sıvı fırlatan göstericiler, “Fosil yakıtları bırakın. Küresel cehenneme doğru gidiyoruz” diye slogan attı.

Yetkililer sıvı maddenin ne kadarının tabloya bulaştığını tespit etmek için çalışmaya başladı.

 

Leopold Müzesi’ne girişler salı günleri Avusturyalı petrol ve gaz şirketi OMV’nin sponsorluğunda ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Çevre aktivistleri son haftalarda Avrupa’nın farklı ülkelerinde benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

Geçen aylarda İspanya’nın başkenti Madrid’de bir Francisco Goya’nın tablosuna kendilerini yapıştıran göstericiler, Londra ve Roma’da Vincent van Gogh’un tablolarına çorba fırlatmış, Claude Monet’nin bir eserine de patates atmışlardı.

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.